Новини

Студенти Житомирського медичного інституту ознайомились із роботою БО “Лікарняна каса Житомирської області”

Оприлюднено

Майбутні медпрацівники детально розглянули елементи, про які сьогодні говорять, як про майбутнє реформування, і які вже давно використовуються в діяльності ЛК: необхідність дотIMG_8561римання лікарями лікарського формуляру та протоколів лікування, затверджених МОЗ України, які базуються на доказовій медицині.

– Лікарняна каса повністю забезпечує хворих, котрі перебувають в ЛК, медикаментами, виробами медичного призначення тощо виключно згідно з уніфікованими клінічними протоколами, затвердженими МОЗ України, локальними клінічними протоколами, затвердженими наказами УОЗ Житомирської ОДА, та лікарським формуляром, – наголосив у бесіді зі студентами заступник виконавчого директора БО “Лікарняна каса Житомирської області” Сергій Миколайович Грищук.

– Тобто члени ЛК дійсно отримують якісне медикаментозне забезпечення препаратами з доведеною дією, – запевнила завідуюча відділом аудиту та контролю якості ЛДП Раїса Володимирівна Артюх. – Загалом протягом 2017 року медична допомога за рахунок БО «Лікарняна каса Житомирської області» надавалась у 489 451 випадку на суму 57,2 млн. грн.

Відвідувачі дискутували про долю Лікарняної каси після впровадження медичної реформи. Обговоривши економічний стан держави, прийшли до висновку, що вона не зможе повністю вирішити всі питання з забезпеченням пацієнтів якісною медичною допомогою. Тому Лікарняна каса продовжуватиме активно працювати паралельно з упроваджуваною реформою. Адже ЛК – це суттєва підмога для мешканців області, котрі перебувають в організації: як тільки член Лікарняної каси потрапляє на прийом до лікаря і той призначає пацієнту певний курс лікування, ЛК відразу розпочинає здійснювати передбачене відповідним Положенням забезпечення медикаментами, виробами медичного призначення. Тобто гасло «гроші ходять за пацієнтом» давно сповідується в діяльності БО «Лікарняна каса Житомирської області».IMG_8559

Гості ознайомились із роботою відділів центрального офісу БО «Лікарняна каса Житомирської області», поспілкувались із фахівцями, отримали відповіді на різні питання стосовно діяльності ЛК.