Новини

Гості з Києва переймали досвід

Оприлюднено

На базі кафедри менеджменту охорони здоровя Національного медичного університету імені О.О.Богомольця за сприяння ВГО “Асоціація працівників лікарняних кас України» нині проходить цикл тематичного вдосконалення для головних лікарів і працівників лікарняних кас столиці.

Десятого лютого виконавчу дирекцію БО «Лікарняна каса Житомирської області» для ознайомлення з роботою організації та для того, щоб перейняти напрацьований за більше ніж десятирічну діяльність досвід відвідала делегація медичних працівників м. Києва.

Тут подібні зустрічі з представниками ЛК із різних регіонів України проходять не вперше. Адже саме  «Лікарняна каса Житомирської області»   має найбільшу кількість прихильників (близько 200 тисяч осіб), які отримують різносторонню медичну допомогу.

Перед курсантами виступив заступник начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Михайлович Торбас. Він високо оцінив внесок Лікарняної каси в галузь охорони здоров’я краю, розповів про її тісну співпрацю УОЗ.

-В  нинішніх умовах недостатнього фінансування медицини БО «Лікарняна каса Житомирської області»  – велика допомога та резерв для надання високоспеціалізованої медичної допомоги нашим краянам.

15 % населення, яке захистило своє здоров’я перебуванням в цій організації, завжди при потребі має необхідні ліки, може зробити діагностичні обстеження.  Багато хворих – членів ЛК отримують високовартісне лікування не тільки в області, але і за її межами. Великим позитивом є контроль якості лікування, який здійснюють лікарі-експерти  лікарняної каси, – наголосив О. М. Торбас.

Гості з Києва ознайомилися з роботою усіх відділів Лікарняної каси:

20110210_00

20110210_01

інформаційно-аналітичного, маркетингу та фармацевтичного менеджменту, контролю якості лікувально-діагностичного процесу, фінансово-економічного та були вражені налагодженою та висококваліфікованою роботою колективу виконавчої дирекції, автоматизованими системами управління та програмами, які тут застосовуються.

Також вони мали змогу на практиці переконатися, як функціонує модель ЛК у медичних закладах, відвідавши Житомирську обласну клінічну лікарню ім. О. Ф. Гербачевського, Житомирський центр охорони здоров’я матері та дитини.  Цей заклад від ЛК у минулому році отримав ліків на суму 5 924 324 грн. В обласній лікарні проліковано 10 135 осіб на суму 5 млн. 515 тис. грн.

20110210_02

20110210_03

20110210_04

20110210_05

Михайло Іванович Борщівський – головний лікар обласної лікарні розповів, що Лікарняна каса – гарант для медпрацівників і пацієнтів. Окрім цього вона надає благодійну допомогу для ЛПЗ, за ці кошти купується нове обладнання, реактиви, які застосовуються для всіх пацієнтів.

Відбулося активне обговорення всіх питань, які розглядалися, гості задавали багато запитань, на котрі вони отримали змістовні відповіді.

За словами Олени Леонідівни Гави –  представника Лікарняної каси столичної міліції, БО  «Лікарняна каса Житомирської області» досягла великих успіхів і вони ще не одноразово приїдуть, бо тут є чому повчитися.

20110210_06

20110210_07

Світлана Михалюк