Новини

7 226 мешканців Хорошівського району перебувають станом на початок липня в БО «Лікарняна каса Житомирської області»

Оприлюднено

Про це дізнався колектив КУ «Новоборівський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради (Хорошівський район), яким керує Олександр Володимирович Корбут, IMG_8684під час зустрічі з лікарем Хорошівської філії ЛК Софією Іванівною Кузьменко та менеджером по роботі з корпоративними клієнтами благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Ольгою Володимирівною Катирло.IMG_8687

– Й, сподіваюсь, ваc зацікавить така інформація, що з усієї кількості членів ЛК в районі в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги протягом півроку пролікувались 2 850 осіб на загальну суму понад 473 тисяч гривень. Крім того, в закладах охорони здоров’я району медична допомога за рахунок ЛК була надана в 2 257 випадках. Медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення лише, зокрема, цьогоріч Лікарняна каса надала лікувально-профілактичним закладам нашого району на суму понад 378 тисяч гривень. Тобто, як бачите, допомога від БО «Лікарняна каса Житомирської області» відчутна, – відзначила С.І.Кузьменко. – Адже необхідно розуміти, що на потреби медицини держава виділяє дуже небагато грошей – їх вистачає лише на зарплату медпрацівникам, оплату комунальних послуг. Медицина переживає фінансову кризу – й то надто тривалий час. ЛК вже 18 років допомагає медичній галузі нашого району, його мешканцям. Гадаю, що ви повинні знати про це – щоб мати можливість долучитись до тих, хто перебуває в Лікарняній касі, аби бути опікуваними нею.

IMG_8688– Так, за рахунок ЛК ви зможете здійснювати різноманітні лабораторні обстеження, рентген, мамографію тощо, амбулаторне та стаціонарне лікування більше 100 захворювань, – розповіла, зокрема, О.В.Катирло. – Не забезпечує ЛК медикаментами та виробами медичного призначення при лікуванні захворювань, за якими діють відповідні державні програми (цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, ВІЛ/СНІД). IMG_8676Хочу наголосити, що забезпечення медикаментами здійснюється виключно тими, які передбачені протоколами лікування  МОЗ України.

Отже мешканці Житомирщини, котрі перебувають у ЛК, лікуються за її рахунок як амбулаторно, так і в умовах денного стаціонару, стаціонарів удома. Не такі великі кошти витрачає людина при сплаті щомісячного добровільного пожертвування – 49 гривень, а лікування при необхідності отримує дійсно сучасне – підтверджене доказовою медициною, яке відповідає стандартам і протоколам лікування. Сума IMG_8679щомісячного добровільного пожертвування повертається дуже швидко – не дай, Боже, серйозно захворіти IMG_8682– дійсно, тоді людина оцінює переваги перебування в ЛК, наскільки це зручно й економічно вигідно. Тож кожен вирішує сам – розраховувати за необхідності лише на власні сили, чи – на гарантовану допомогу Лікарняної каси.