Новини

Подбайте про здоров’я завчасно

Оприлюднено

Нещодавно на сторінку Лікарняної каси в соціальній Інтернет – мережі «Однокласники» написала листа пані Людмила, яка зараз працює в Об’єднаних Арабських Еміратах: «Незабаром мій контракт закінчується та я приїду додому. Чи зможу я знову вступити до ЛК? Раніше я перебувала в Лікарняній касі, внески платила вчасно. Потім терміново за викликом поїхала працювати в Емірати. Що мені порадите?»

З подібними запитаннями часто звертаються до офісу та на філії Лікарняної каси, телефонують на «Гарячу лінію» (55 – 49 – 50), пишуть на сайті ЛК і на форумах різних Інтернет-видань люди, які раніше з певних причин вийшли з Лікарняної каси, а тепер хочуть відновити своє перебування в організації. Тому ще раз хочеться всім нагадати, що є можливість це зробити. Адже вже тривалий час діє «Тимчасове положення про відновлення в благодійній організації «Лікарняна каса  Житомирської області», що було прийняте на правлінні саме через численні прохання повернення до ЛК.

Правління Лікарняної каси докладає всіх зусиль, аби вдосконалити форми роботи організації. Зокрема, стосовно відновлення. Існує декілька його варіантів:

  • якщо  ви були в ЛК, платили внески та ні разу не скористалися її послугами, то потрібно сплатити три щомісячні внески;
  • за умови, що рідко лікувалися, для відновлення треба заплатити три щомісячні та суму внесків за рік;
  • коли ж витрати на лікування за рахунок ЛК більші ніж сума внесків, то потрібно сплатити різницю між витратами на лікування та внесками, а також три щомісячних і річну суму внесків.

Заяви про відновлення в Лікарняній касі від 286 осіб та чотирьох колективів із Попільнянського та Романівського районів розглядалися на останньому зібранні правління, яке відбулося нещодавно.   Всього у першому півріччі можливість знову користуватися послугами Лікарняної каси отримали 723 особи.

Для вичерпних відповідей на запитання про діяльність організації, про те, яку медичну допомогу за рахунок ЛК можна отримати, звертайтесь до нас на офіційному сайті благодійної організації «Лікарняна каса  Житомирської області » (www.likkasa.com.ua), в соціальних мережах, зокрема, в «Однакласниках», «В контакті», на «Facebook». На популярних сайтах області ведуться форуми, на них мешканці області теж обговорюють діяльність Лікарняної каси. У кожного з вас є можливість приєднатися та висловити свої думки та побажання. Саме ваша інформація допоможе вдосконалити   роботу Лікарняної каси, ЛПЗ, швидко вирішити питання стосовно того, що ви не отримали ліків, відреагувати на відмови у наданні медичної допомоги за рахунок ЛК чи вирішити проблеми, які виникають при зверненні до лікаря чи при лікуванні.

Коло прихильників благодійної організації «Лікарняна каса  Житомирської області» постійно зростає. Лави ЛК щомісяця поповнюються новими людьми – це один із найвагоміших доказів їх довіри до організації.  У цьому році більше 7 000 осіб виявили бажання вступити до Лікарняної каси.

Як кажуть, якщо хочеш врятуватися від катастроф і вирішити проблему, то краще наперед передбачити їх виникнення та бути готовими до них – і тоді легше з ними боротися. Для того щоб вилікуватися від недугів, позбутися від хвороб, краще бути готовими завчасно.

Вступивши до БО «Лікарняна каса Житомирської області», у вас буде  реальна можливість подбати у майбутньому про своє здоров’я.

Світлана Михалюк