Новини

Пацієнти говорять про Лікарняну касу (07.10.2013)

Оприлюднено

«Лікарняна каса Житомирської області» -найпотужніша в Україні, адже об′єднує понад 200 тисяч жителів Житомирщини. На адресу благодійної організації постійно надходять листи вдячності, лунають дзвінки, люди говорять про реальну допомогу від ЛК. Член ЛК Ірина Володимирівна Пєрова говорить про те, що їй немає звідки чекати на допомогу, одна лише надія на благодійну організацію. “Лікарняна каса врятувала мені життя, тому для мене ЛК справжня рятівниця. Мені зробили 5 операцій, чекати на допомогу було даремно, адже нікого з рідних у мене немає, заробітня плата маленька…Тож я довірилися ЛК і не пожалкувала”.

2 коментарі до “Пацієнти говорять про Лікарняну касу (07.10.2013)

  1. Якщо все так повинно працювати, то чого з мене постійно вимагають “благодійні внески” у кожному відділенні і лабораторії? При пред”явленні посвідчення Лікарняної каси у медперсоналу взагалі нічого не допросишся, наприклад – мені відмовили у проведенні обстеження УЗД молочної залози у поліклініці лікарів загальної практики тільки після того, як я повідомила, що вношу внески в Лікарняну касу. Мені сказали, що черга “лікарнянщиків” складається з 1 людини на місяць і запропонували прийти – увага – через 5 місяців!!! Звісно, я пішла у Медібор – без черг і за таку саму плату. Також прийшлось посперечатися у лабораторії ЦМЛ №1 – мені повідомили, що аналіз сечі коштує для лікарнянщиків 10 грн. У обласному онкодиспансері при терміновому госпіталюванні моєї матері нам сказали, що ніяких медикаментів не потрібно, а коли маму повели в операційний блок, то медперсонал відділення принесли мені список із ліків на 500 грн. і сказали, що це лікарняна каса оплачує, але ліків немає і якщо я хочу, щоб мою маму прооперували, я терміново повинна все придбати. Я все придбала у тому ж корпусі у державній аптеці на першому поверсі, всі ліки із списку вітчизняного виробництва.

  2. В країні діє постанова Кабміну № 1222 від 4.08.2000 р., яка дає право лікувальним закладам просити благодійні внески. Ця ж постанова дає Вам право вибирати: можете Ви сплатити, чи ні. Суму Ви визначаєте самі. Якщо Вам відмовляють в обстеженні, то Ви можете звернутися до керівництва закладу або в прокуратуру. Ніхто не має права примушувати платити! А якщо Ви платите, то маєте отримати квитанцію.
    Стосовно купівлі ліків: в кожному лікувальному закладі є лікар-експерт і потрібно звертатися до нього, якщо виникають такі проблеми, або відразу зателефонувати нам в офіс за номерами 22-54-02 або 067-411-30-93. На операцію ЛК забезпечує всіма ліками і перев’язувальним матеріалом на 100%.

Коментарі закриті.