Новини

Про нараду лікарів-експертів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»

Оприлюднено

Четвертого лютого 2014 року відбулася чергова нарада лікарів-експертів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» усіх медичних закладів, на якій підводилися підсумки роботи у 2013 році та визначалися напрямки вдосконалення діяльності на 2014 рік.
Лікарняна каса об’єднує майже 207 тис. жителів Житомирщини, що становить 16,3 % від загальної кількості населення (з них 36 тис. дітей). Основною метою діяльності ЛК є забезпечення громадян – членів організації медикаментами та виробами медичного призначення для їх обстеження та лікування. На нараді зазначалося, що заклади охорони здоров’я області у 2013 році за рахунок лікарняної каси отримали лікарських засобів, реактивів, виробів медичного призначення, перев’язувальних матеріалів, тощо на загальну суму майже 35 млн. грн. Лікарняна каса стала потужним джерелом позабюджетного фінансування галузі охорони здоров’я Житомирщини. У 2013 році за рахунок ЛК було надано медичну допомогу населенню при понад 400 тис. звернень.
За часи діяльності об’єми надання допомоги членам лікарняної каси постійно розширюються. У 2013 році за рахунок ЛК було проведено вакцинацію від грипу всіх бажаючих членів ЛК (вакцину отримали понад 3000 громадян).
ЛК постійно проводить медикаментозний супровід понад 900 дітей-сиріт з усіх районів області та обласних будинків дитини. За рахунок ЛК з 2005 року продовжується надання медичної допомоги інвалідам Великої Вітчизняної війни.
Із метою покращення якості надання медичної допомоги хворим з сечокам′яною хворобою лікарняною касою було закуплено сучасний літотриптор, який встановлений в обласній лікарні імені О.Ф.Гербачевського.
На нараді було визначено місію діяльності організації у 2014 році, яка звучить так: Турбота про членів ЛК – для нас перш за все!