Подяки

Подяка

Оприлюднено

Доброго дня! Пишу вам, тому що хочу розповісти про чуйність наших медпрацівників. Нещодавно в хірургічному відділенні №1 ЦМЛ №1 Житомира мені робили невелику операцію, після якої необхідно було ще й проходити лікування – приймати антибіотики, уколи, крапельниці. Й от часто говорять, мовляв, лікарі й медсестри ставляться до хворих дещо «сухувато», а я тут, у відділенні, чесно скажу, побачила зовсім інший підхід: і лікарі дуже уважні до нас, пацієнтів, і середній та молодший персонал передбачливий та людяний. Я це відчула. У нашій палаті були досить важкі хворі – як же старанно середній та молодший медперсонал доглядали за ними. Перев’язування, крапельниці, всі необхідні маніпуляції – це їх щоденна нелегка праця. І я чудово розумію, що вона не надто оплачувана. Але, незважаючи на це, їх ставлення до хворих надзвичайно людяне. Тому їм моя щира вдячність – на це заслуговує кожен медпрацівник відділення. Особлива ж подяка – для лікаря Олега Богдановича Тригуби, котрий всі мої питання завжди сприймав адекватно, шукав компромісні рішення.

Хочу розповісти ще про такий момент свого лікування: медикаменти, перев’язувальні матеріали я не купувала жодної одиниці. Все тому, що перебуваю в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – років уже з п’ять, напевно. У мене й чоловік у «Лікарняній касі», й син. Дякувати Богу, чоловікові не знадобилась її допомога. А от сину, коли в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського робили операцію з виправлення носової перетинки, теж усе йшло безкоштовно – ніяких препаратів, пов’язаних із операцією та одужанням, необхідності купувати не було. А якби ми не були в «Лікарняній касі», витрати були б неабиякими. От, наприклад, для мого лікування сума коштів на придбання лише антибіотиків, була б значною – тому що той необхідний антибіотик досить дороговартісний. Дві ампули коштували близько 130 гривень, а кололи мені його двічі на день протягом тижня. Тож коли я порахувала, скільки заощадила – зраділа, адже це був би удар по сімейному бюджету неабиякий! Та й, до речі, коли нещодавно лікувалась в ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського й треба було робити МРТ хребта – тільки я сказала, що в «Лікарняній касі», то замість 1400 гривень вартості обстеження заплатила 700 гривень. Крім того, навіть коли я лікуюсь у невропатолога в своїй поліклініці й мені призначають лікування на денному стаціонарі – виписують спеціальний рецепт, за яким отримую в аптеці медикаменти за рахунок «Лікарняної каси».

Тому я щиро кажу, що задоволена перебуванням у благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Воно так щомісячно 35 гривень заплатити добровільних пожертвувань – мало відчутно, а коли виникає гостра ситуація – спробуй знайти необхідну суму коштів для лікування чи «відірви» з сімейного бюджету. Тому я всім порадила б вступити до «Лікарняної каси», бо ж не слід сподіватись, що хвороба може когось обминути – людина, на жаль, молодшою не стає, а перестрахуватись варто.

Зі щирою повагою – житомирянка Наталія Євгенівна Новак.