Новини

Лікарняна каса Полтавщини.Олександр Квіташвілі ознайомився з медичними новаціями, що впроваджуються на Полтавщині

Оприлюднено

 

2fb7e10a09f3076d672bf9aeb1e04b-bigimg23 вересня Міністр охорони здоров’я України ОлександрКвіташвілі взяв участь у виїзному засіданні Уряду у Полтаві. Також принагідно він мав змогу відвідати декілька закладів охорони здоров’я міста.

Зокрема, Міністр побував в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3, яка обслуговує майже 7000 полтавців. Усі робочі місця сімейних лікарів тут під’єднанні до загальної мережі Hospital System.

Це дає можливість контролювати лікувально-діагностичний процес кожного хворого в режимі он-лайн, створювати базу даних пацієнтів, вести електронну амбулаторну картку, виписувати електронний рецепт згідно із формуляром лікарських засобів. Пацієнти мають електронний ідентифікатор – пластикову картку зі штрих-кодом. Усі персональні дані захищені.

Також Олександр Квіташвілі ознайомився з роботою єдиної інформаційної корпоративної міської медичної мережі на базі 4-ї міської поліклініки. Її впровадження дозволило оптимізувати лікувально-діагностичний процес, уникнути черг пацієнтів на прийом до лікарів і здійснювати контроль за своєчасним проходженням профілактичних оглядів.

Міністра ознайомили і з принципом роботи «Лікарняної каси Полтавщини» – маленької моделі страхової медицини.

Після відвідування надсучасного перинатального центру – закладу третинного рівня надання медичної допомоги, Олександр Квіташвілі ознайомився з роботою служби екстреної медичної допомоги області та волонтерського загону парамедиків «Баррі». Було презентовано досвід Полтавщини у дистанційній передачі електрокардіограм за системою «Телекард» з найвіддаленіших населених пунктів, що дозволяє своєчасно діагностувати інфаркт міокарда та ввести тромболітики, рятуючи життя пацієнта.

Медичні працівники обговорити з Міністром охорони здоров’я питання забезпечення регіону вакцинами, інсуліном, а також передачу обладнання для центральної диспетчерської служби екстреної медичної допомоги області.