Новини

«Лікарняна каса» непогано виручає кардіохірургічну службу області!» – це стверджує завідуючий кардіохірургічного відділення ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського Анатолій Іванович Матвійчук.

Оприлюднено

Надання допомоги пацієнту з серцево-судинною патологією – досить високотехнологічний процес, який потребує не тільки відповідної кваліфікації медперсоналу, новітнього обладнання, а й досить високовартісних витратних матеріалів. Отриманих же з державного та обласного бюджету грошей вистачає лише відсотків до 40 від потреби. А решту медикаментів пацієнти мусять купувати за власний кошт. Тому хочу сказати, що непогано виручає нас у цьому плані благодійна організація «Лікарняна каса» – вона забезпечує антибіотиками, іншими медикаментами, витратними та перев’язувальними матеріалами. Враховуючи те, що людина платить у «Лікарняну касу» не такі великі кошти, як у страхову компанію – еквівалентну 50 чи 100 доларам у місяць – а всього 40 гривень, то я думаю, що це велика допомога для наших пацієнтів, адже натомість вони отримують медикаментів та витратних матеріалів на суму в кілька тисяч гривень. І саме головне, що, якщо вкрай важкі пацієнти потребують додаткового лікування,  «Лікарняна каса» завжди йде назустріч і продовжує його за свій рахунок. Тож і ми, й пацієнти нашого відділення вдячні «Лікарняній касі».

– У нас була важка операція, – розповіла мама прооперованої Наталії Бірючевської з Новогуйвинська. – Ми оперувались у Києві в інституті серця й вдячні, що все відбулось добре, його лікарям, нашому лікуючому лікарю Андрію Олександровичу Патолі й благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Скажу Вам так, що – оскільки потратитись довелось добряче – її підтримка виявилась таки відчутною, допомогла нам «Лікарняна каса» дійсно непогано. Щиро дякуємо за це!

Вікторія Паламарчук