Діяльність у філіях

Брусилівська філія

Оприлюднено

Адреса: КНП “Брусилівська лікарня” Брусилівської селищної ради.
12601, Житомирський район, смт. Брусилів, вул. Лермонтова, 41.
Телефон: (067)150-39-61.
Фахівець із інформаційних та аналітичних питань: Штундюк Світлана Марківна.

На території обслуговування Брусилівської філії станом на 01.02.2022 року нараховувалось 1 757 членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», що складає 12,3% від загальної кількості населення (при середньообласному показнику – 16,7%). В 2022 році до організації долучились 3 особи нових членів ЛК. 

Протягом вказаного періоду лікувально-профілактичні заклади території обслуговування філії отримали від ЛК медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 119 916 гривень. Залишків ліків, реактивів та виробів медичного призначення в лікувально-профілактичних закладах наразі є на суму 17 797 гривень, у тому числі в складі – на суму 7 628 гривень

В закладах охорони здоров’я території обслуговування Брусилівської філії медична допомога за рахунок ЛК надана в 742 випадках. Крім того, в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги пролікувались 745 членів ЛК – мешканців цього краю. Витрати на їхнє лікування становили 187 615 гривень. Станом на 01.02.2022 року частка членів ЛК в цілодобовому стаціонарі становила 5% від загальної кількості пацієнтів.

Шановні друзі!

Нагадуємо вам, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Перелік лікарських засобів, які можуть закуповуватись за рахунок коштів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», й Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні, ви можете переглянути відповідно за посиланнями.

Якщо у вас виникають питання стосовно призначених лікарем обстежень, препаратів для вашого лікування тощо, ви можете звернутись за допомогою безпосередньо до лікаря-експерта ЛК в філії організації в Брусилівській лікарні. Ми будемо раді вам допомогти!

 

Доброго дня бажаю всім, хто читає зараз мій лист! Пишу сьогодні, щоб подякувати працівникам БО «Лікарняна каса Житомирської області»

котрі у важку хвилину хвилину не просто прийшли на допомогу, а фактично повністю замінили моїй дитині мене, матір.

А було все так. В той момент, про який зараз розповідаю, я була далеко від дому. Але хвороба така підступна – вона не вибирає час: у моєї дитини лопнув апендикс. Що мені робити – бігти за сотні й тисячі кілометрів? А моїй дитині до кого звернутись? Хто допоможе, розрадить і порадить? Зателефонувала я до центрального офісу Лікарняної каси, з’ясувала всі моменти, які мене цікавили щодо операції й подальшого лікування. Працівники ж центрального офісу скерували дії лікаря-експерта Лікарняної каси в Брусилівському районі й ЛК замінила тоді моїй дитині все і всіх – і маму, й тата. От уже й справді: не раз так буває, що все складається погано, в хороше вже не віриш, і раптом відбувається щось чарівне, і життя щасливо змінюється! Так от у цьому випадку оте чарівне – готовність прийти на допомогу, відданість обраній справі, надзвичайна людяність та співчутливість – якості, які проявили працівники БО «Лікарняна каса Житомирської області» до моєї дитини. За це я, як мати, їм щиро й від усієї душі вдячна!

Загалом у ЛК перебуваю вже понад 15 років. Попервах якийсь час була в організації сама, а згодом і дітей «вступила». Плачу за них щомісячні добровільні пожертвування – нехай буде впевненість, що в разі чого – не дай, Боже, яке захворювання чи травма – ми будемо забезпечені необхідною медичною допомогою за рахунок Лікарняної каси. Й за ці роки не раз користувалась допомогою ЛК. Було – дробили мені камінці в нирках. А то двосторонню пневмонію мала – в реанімації перебувала, затим іще тривалий час лікувалась. Травму хребта свого часу отримала – періодично лікуюсь. Й усе – за рахунок Лікарняної каси. Лікар-експерт філії ЛК в Брусилівському районі Олександра Іванівна Осадчук щоразу з увагою вивчає історію хвороби й пильнує, аби лікування призначалось за протоколами – відтак необхідні медикаменти отримую від ЛК.

Скажу так, що кожен може вважати удачею, якщо йому за життя лише один раз випаде серйозне випробування. Якщо ж оці випробування раз-по-раз зустрічаються – краще, як мовиться, «перестрахуватись» й убезпечити себе від таких «вибриків» долі. Тому всім раджу не зволікати – вступити до Лікарняної каси. Береженого, як мовиться, й Бог береже! А Лікарняна каса – прийде на допомогу.

З повагою – Бабич Оксана Миколаївна з Брусилівського району.

Квітень 2019 р.

НА РЕФОРМУ РОЗРАХОВУЄМО, АЛЕ НЕ ЗАБУВАЄМО І ПРО СОЛІДАРНІСТЬ”

“Відродження” (громадсько-політичний тижневик Брусилівщини), №48 від 7 грудня 2018 року 

“Новини про реформування медичної галузі України вже давно стали популярною темою для розмов та обговорень у житті пересічних громадян. І наразі одним із напрямків нашої роботи є роз’яснення населенню Житомирщини необхідності подальшої діяльності Лікарняної каси у зв’язку з концепцією медичної реформи. Адже сьогодні очевидно, що держава ще тривалий час (а можливо, і ніколи, що підтверджується досвідом навіть «багатих» країн) не зможе повністю забезпечити безоплатне надання всіх медичних  послуг та лікарських засобів для своїх громадян. Тобто без додаткового фінансування та залучення позабюджетних коштів (а ми говоримо саме про діяльність у цьому плані БО «Лікарняна каса Житомирської області») підвищити рівень медикаментозного забезпечення пацієнта неможливо». Благодійність і солідарність залишаються! Без них – поки що – ніяк! Це підтверджується фактами – перш за все сумою витрат БО «Лікарняна каса Житомирської області» для забезпечення лікування та обстеження членів ЛК” (детально читайте, будь ласка, за посиланням).

“ДІЯЛЬНІСТЬ ЛІКАРНЯНОЇ КАСИ”

Жителі Брусилівського району цікавляться, якою буде доля ЛК при впровадженні державного медичного страхування. Аби відповісти всім і не допустити якихось чуток у цьому питанні, лікар-експерт філії ЛК розмістила відповідну інформацію на сторінках громадсько-політичного тижневика району “ВІДРОДЖЕННЯ”.