Діяльність у філіях

Любарська філія

Оприлюднено

Адреса: КНП Любарська лікарня” Любарської селищної ради.
13133, Житомирський район, с.Старий Любар, вул. Медична, 5.
Телефон: (067)150-39-75.
Фахівець із інформаційних та аналітичних питань: Фомін Катерина Сергіївна.

На території обслуговування Любарської філії станом на 01.02.2022 року нараховувалось 4 556 членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», що складає 17,6% від загальної кількості населення (при середньообласному показнику – 16,7%). В 2022 році до організації долучились 20 нових членів ЛК.

Протягом вказаного періоду лікувально-профілактичні заклади території обслуговування філії отримали від ЛК медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 592 370 гривень. Залишків ліків, реактивів та виробів медичного призначення в цих закладах наразі є на суму 52 013 гривень, у тому числі в складі – на суму 23 070 гривень.

В закладах охорони здоров’я території обслуговування Любарської філії  медична допомога за рахунок ЛК надана в 2 846 випадках. Крім того, в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги пролікувались 2 020 членів ЛК – мешканців цього краю. Витрати на їхнє лікування становили 532 925 гривень. Станом на 01.02.2022 року частка членів ЛК в цілодобовому стаціонарі становила 13% від загальної кількості пацієнтів. 

Шановні друзі!

Нагадуємо вам, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Перелік лікарських засобів, які можуть закуповуватись за рахунок коштів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», й Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні, ви можете переглянути відповідно за посиланнями.

Якщо у вас виникають питання стосовно призначених лікарем обстежень, препаратів для вашого лікування тощо, ви можете звернутись за допомогою безпосередньо до лікаря-експерта ЛК в філії організації в Любарській ЦРЛ. Ми будемо раді вам допомогти!   

 

ГАЗЕТА “НОВИЙ ДЕНЬ” (ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОН) від 11.12.2015 року: “З ЛІКАРНЯНОЮ КАСОЮ НАДІЙНІШЕ”

Аналізуючи сьогодення, приходиш до висновку, що людина здатна пережити будь-які негаразди та випробування, а особливо тоді, коли у неї є віра й надія.

В нашій країні життя останнім часом дорожчає, а особливо – ліки, без яких не обходиться практично жодна людина. Оскільки галузь охорони здоров’я знаходиться в кризовому стані, ліки та інші медичні засоби, необхідні для діагностики та лікування, купляються самими пацієнтами. Й ніхто з нас не знає, коли і яким недугом захворіє, тому, коли хтось із сім’ї захворів і необхідно купувати ліки, як правило, грошей немає. Але якщо хворий є членом благодійної організації “Лікарняна каса Житомирської області” (ЛК), яка діє з 2000 року, то лікування стає доступнішим. На сьогоднішній день щомісячні добровільні пожертвування становлять 40 гривень (3% від установленого розміру мінімальної заробітної плати) для дорослого населення та 15 гривень на дитину до 18 років (незалежно від кількості дітей) є гарантією отримання належного рівня медичної допомоги за рахунок “Лікарняної каси”.

Коли особа, яка є членом ЛК, потрапляє до лікувального закладу, їй необхідно показати свій членський квиток: медзаклад отримує необхідні медикаменти від “Лікарняної каси”” й забезпечує їх надходження до пацієнта.

В Любарському районі членами ЛК є 4698 осіб, що становить 17,1%. Тисячі пацієнтів уже скористались послугами благодійної організації.

Неправильно було б сказати, що ЛК вирішить усі ваші медичні проблеми, адже деякі захворювання не підлягають відшкодуванню за рахунок ЛК. Наприклад: виробничий травматизм, венеричні захворювання, забезпечення хіміотерапією, цукрознижуючі препарати, пластична хірургія, психічні розлади та інші. Процес лікування, що забезпечується за рахунок ЛК, включає в себе терапію основного захворювання.

З умовами перебування в ЛК можна ознайомитись у Положненні “Про порядок використання добровільних пожертвувань на медичне забезпечення членів благодійної організації “Лікарняна каса Житомирської області”.

Основне завдання ЛК – не залишати людину з бідою наодинці та забезпечити базовими, ефективними препаратами і дієвими методами обстеження, що й ефективно виконується. До того ж, скажу відверто, що медичні працівники з особливою увагою ставляться до членів ЛК, знаючи, що ці пацієнти вже є захищеними.

Всі ми є свідками того, коли величезні суми витрачаються на нікотин і алкоголь, тож 40 гривень – це та сума, яку мисляча людина може вкласти у своє здоров’я щомісячно й тим самим – забезпечити майбутнє.

Якщо ви бажаєте вступити до “Лікарняної каси”, звертайтесь до будь-якого відділення Державного Ощадного банку України, відділень “Укрпошти”, “ПриватБанку”, Любарської ЦРЛ із паспортом, ідентифікаційним кодом та сплатіть добровільні пожертвування. При колективному членстві заява пишеться в бухгалтерії організації, згідно з якою добровільні пожертвування відраховуються з заробітної плати. Укладається угода про колективне членство. Громадянин набуває можливості користуватись правами члена ЛК через три місяці після першої сплати.

Отож ваше майбутнє – у ваших руках. До зустрічі в “Лікарняній касі”!

Валерій Галицький, лікар-експерт ЛК в Любарському районі.