Діяльність у філіях

Романівська філія

Оприлюднено

Адреса: КНП “Романівська лікарня” Романівської селищної ради,
13001, Житомирський район, смт. Романів, вул. Медична, 2.
Телефон: (067)150-39-95.
Фахівець із інформаційних та аналітичних питань: Євдокимова Оксана Василівна.

На території обслуговування Романівської філії станом на 01.02.2022 року нараховувалось 5 154 особи членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», що складає 19,1% від загальної кількості населення (при середньообласному показнику – 16,7%). В 2022 році до організації долучились 8 нових членів ЛК. 

Протягом вказаного періоду лікувально-профілактичні заклади території обслуговування філії  отримали від ЛК медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 254 088 гривень. Залишків ліків, реактивів та виробів медичного призначення в цих закладах наразі є на суму 37 951 гривня, в тому числі в складі – на суму 13 998 гривень.

В закладах охорони здоров’я території обслуговування Романівської філії медична допомога за рахунок ЛК надана в 4 829 випадках. Крім того, в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги пролікувались 2 235 членів ЛК – мешканців цього краю. Витрати на їхнє лікування становили 568 763 гривні. Станом на 01.02.2022 року частка членів ЛК в цілодобовому стаціонарі становила 13% від загальної кількості пацієнтів.

Шановні друзі!

Нагадуємо вам, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Перелік лікарських засобів, які можуть закуповуватись за рахунок коштів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», й Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні, ви можете переглянути відповідно за посиланнями.

Якщо у вас виникають питання стосовно призначених лікарем обстежень, препаратів для вашого лікування тощо, ви можете звернутись за допомогою безпосередньо до лікаря-експерта ЛК в філії організації в Романівській лікарні. Ми будемо раді вам допомогти! 

 

“ДІЯЛЬНІСТЬ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ “ЛІКАРНЯНА КАСА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ” В ЧАС МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ”

“Романівський вісник”, №47 від 23 листопада 2018 року: 

“Новини про реформування медичної галузі України вже давно стали популярною темою для розмов та обговорень у житті пересічних громадян. І наразі одним із напрямків нашої роботи є роз’яснення населенню Житомирщини необхідності подальшої діяльності Лікарняної каси у зв’язку з концепцією медичної реформи. Адже сьогодні очевидно, що держава ще тривалий час (а можливо, і ніколи, що підтверджується досвідом навіть «багатих» країн) не зможе повністю забезпечити безоплатне надання всіх медичних  послуг та лікарських засобів для своїх громадян. Тобто без додаткового фінансування та залучення позабюджетних коштів (а ми говоримо саме про діяльність у цьому плані БО «Лікарняна каса Житомирської області») підвищити рівень медикаментозного забезпечення пацієнта неможливо». Благодійність і солідарність залишаються! Без них – поки що – ніяк! Це підтверджується фактами – перш за все сумою витрат БО «Лікарняна каса Житомирської області» для забезпечення лікування та обстеження членів ЛК” (детально читайте, будь ласка, за посиланням).

З НАШОЇ ПОШТИ

Здрастуйте, шановні читачі!

Певний час збирались із намірами й ось вирішили написати, аби розповісти про людей, котрі в скрутну хвилину прийшли на допомогу.

Якось прочитали в художній літературі вислів когось із мудрих особистостей про те, що щаслива та людина, котрій за життя випало лише одне випробування долі. Що ж, складно не погодитись із цим твердженням – тим паче після того, що пережила наша сім’я.

Стався у нас нещасний випадок із чоловіком – під час завантаження з лісовоза обірвалась велика колода й нанесла чоловікові важку травму лівої сторони тіла. Відразу викликали «екстрену» – бригада медпрацівників приїхала дуже швидко (за що ми їм щиро вдячні), надала бідолашному першу допомогу й відвезла до районної лікарні в Романів (вантажили ліс у Биківському лісництві Романівського району). Декілька днів чоловік лікувався там, але несподівано почалась кровотеча і його доставили до ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського. Складно було надзвичайно, тому що перший тиждень у нас був нібито спокійний, але другого й третього тижня чоловік був у важкому стані – вирішувалось питання: жити чи не жити. Та завдяки лікарям ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського все-таки на четвертий тиждень у нас стан потихеньку-потихеньку й стабілізувався.

Тому ми хочемо надзвичайно подякувати в першу чергу Артюху Володимиру Васильовичу, котрий першу операцію зробив чоловікові ще в Романові й затим другу та третю – вже в Житомирі. Нехай усі сили, які віддає він своїй справі, повертаються сторицею вдячністю й шаною пацієнтів, щирою повагою колег!

Велику підтримку нам надав директор підприємства, де працює чоловік, Остудімов Анатолій Олександрович. Допоміг нам фінансово, задіяв усі свої, як мовиться, знайомства й «зв’язки», аби у нас не виникало й найменшої перепони до отримання дійсно якісної медичної допомоги, й – контролював усю цю ситуацію. Тобто підтримка була така, що не знаю, як ми й обійшлись би без неї. Дай, Боже, Вам великого здоров’я!

Й, звісно, велику підтримку нам надала благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». Лікуватись-бо дуже важко в теперішній час – ми ж знаємо, які дороговартісні зараз медикаменти й не всі люди спроможні за свої кошти їх придбати. Лікарняна ж каса забезпечила нас медикаментами, перев’язувальним матеріалом, іншими виробами медичного призначення на суму близько 14 тисяч гривень. Лікар-експерт ЛК Інга Анатоліївна Сидоренкова приходила до нас неодноразово – повідомляла нам ситуацію з забезпеченням ліками, цікавилась, у якому стані підопічний Лікарняної каси.

І ще на чому хотілось би зауважити. Доводилось чути нарікання, що, мовляв, Лікарняна каса забезпечує лише найдешевшими препаратами. От це вже говорити гріх! Нас забезпечували медикаментами дороговартісними – ми розпитували про це й лікаря-експерта, й старшу медсестру відділення. То вже як 14 тисяч гривень використано на лікування, то зрозуміло, що ліки були недешевими!

Тож дуже щиро ми дякуємо, що таку допомогу отримали й чоловік мій, як мовиться, став на ноги. Думаємо, що буде у нас усе гаразд! А всім нашим рятівникам щиро дякуємо й бажаємо – перш за все – бути й самим здоровими!

З повагою до рятівників – Олександ Миколайович та Олена Олександрівна Захарчуки, мешканці Баранівки Житомирської області.