Діяльність у філіях

Чуднівська філія

Оприлюднено

Адреса: КНП “Чуднівська лікарня” Чуднівської міської ради.
13200, Житомирський район, м. Чуднів, вул. Житомирська, 15.
Телефон: (067)150-40-22.
Лікар-експерт: Скриваник Анатолій Ростиславович тел. (098)-92-90-290.
Фахівець із інформаційних та аналітичних питань: Лапчик Тетяна Василівна.

На території обслуговування Чуднівської філії станом на 01.02.2022 року нараховувалось 4 174 особи членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», що складає 12,6% від загальної кількості населення (при середньообласному показнику – 16,7%). В 2022 році до організації долучились 9 нових членів ЛК.

Протягом вказаного періоду лікувально-профілактичні заклади території обслуговування філії отримали від ЛК медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 546 594 гривні. Залишків ліків, реактивів та виробів медичного призначення в цих закладах наразі є на суму 46 466 гривень, у тому числі в складі – на суму 25 177 гривень.

В закладах охорони здоров’я території обслуговування Чуднівської філії медична допомога за рахунок ЛК надана в 4 362 випадках. Крім того, в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги пролікувались 1 885 членів ЛК – мешканців цього краю. Витрати на їхнє лікування становили 459 747 гривень. Станом на 01.02.2022 року частка членів ЛК в цілодобовому стаціонарі становила 11% від загальної кількості пацієнтів.

Шановні друзі!                    

Нагадуємо вам, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Перелік лікарських засобів, які можуть закуповуватись за рахунок коштів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», й Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні, ви можете переглянути відповідно за посиланнями.

Якщо у вас виникають питання стосовно призначених лікарем обстежень, препаратів для вашого лікування тощо, ви можете звернутись за допомогою безпосередньо до лікаря-експерта ЛК в філії організації в Чуднівській ЦРЛ. Ми будемо раді вам допомогти! 

 

Представники БО «Лікарняна каса Житомирської області» проводять зустрічі з колективами організацій та підприємств Житомирщини

Метою цих зібрань є широке інформування населення про переваги перебування в Лікарняній касі при отриманні медичної допомоги в разі захворювання.

Нещодавно лікарі-експерти районних філій ЛК зустрілись із колективами РЕМ акціонерного товариства «Житомиробленерго». Значна частина працівників РЕМ перебувають у Лікарняній касі й активно користуються її домогою. Тож учасники зустрічей отримали інформацію про роботу благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» – зокрема, про те, що станом на 1 липня 2019 року в Лікарняній касі нараховувались 207 642 особи (17% від загальної кількості населення Житомирщини). Медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення лікувальні установи області протягом цього року отримали на суму 21,6 мільйон гривень. Медична допомога за цей період за рахунок ЛК надана в 239 184 випадках. За цими цифрами – врятоване не тільки здоров’я, а й – саме життя багатьох мешканців нашої області.

Працівники РЕМ почули багато інформації, яка їх надзвичайно зацікавила. Так, на запитання учасників зустрічі в Баранівських РЕМ про те, які препарати надає ЛК, лікар-експерт Лікарняної каси в Баранівському районі Віра Богданівна Козир відповіла, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів виключно згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Лікарняна каса надає все необхідне для того, щоб швидше вилікуватись і повернутись додому здоровими – перелік медикаментів розміщений на сайті Лікарняної каси в розділі «Документи».

Також у процесі дискусій учасники зустрічей обговорювали, чи ж багато ліків можна купити на суму щомісячного добровільного пожертвування в 60 гривень? Працівники Чуднівських РЕМ – а їх у зустрічі взяли участь 64 особи – в розмові з лікарем-експертом Чуднівської філії ЛК Анатолієм Ростиславовичем Скриваником зробили висновок, що, відкладаючи цю суму кожного місяця, багато грошей не назбираєш – не варто тішити себе ілюзіями. А за рахунок ЛК пролікуватись протягом року можна на суму до 21 600 грн. (сума 30 річних добровільних пожертвувань до Лікарняної каси). Діє Лікарняна каса й за межами Житомирської області – кошти, витрачені на лікування, відшкодовуються в сумі до 3 500 грн.

А.Р.Скриваник повідомив, що загалом у закладах охорони здоров’я району медична допомога за рахунок ЛК надана в 2 957 випадках. Крім того, в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги пролікувались 1 619 членів ЛК – мешканців Чуднівського району. Витрати на їх лікування становили 285 352 гривні. А з 67 працівників колективу РЕМ, котрі перебувають в ЛК, з початку нинішнього року 26 отримали медичну допомогу за рахунок Лікарняної каси (забезпечення обстежень, лікування) на суму 5 589 гривень.

Загалом же з 3 591 працівників енергокомпанії в ЛК перебувають 1 922 осіб. За п’ять місяців цього року 707 із них пролікувались на суму 273 067 гривень.

Лікар-експерт ЛК в Черняхівському районі Ірина Олексіївна Ніколайчук під час зустрічі з колективом місцевих РЕМ нагадала, що, крім стаціонарного, ЛК надає медикаменти для амбулаторного лікування 103 захворювань. Також за рахунок Лікарняної каси можна зробити необхідні обстеження в державних та деяких приватних закладах (наприклад, у лабораторії «Малікс-Мєд» («INVIVO»), яка має пункти забору крові в більшості районів – у тому числі й у Черняхові за адресою вулиця І.Франка, 42). Крім того – за рахунок Лікарняної каси здійснюється лікування хворих із сечокам’яною хворобою за допомогою апарата для проведення безконтактної літотрипсії. Літотрипсія здійснюється в поліклініці КУ «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського» за направленням лікаря-уролога.

Учасники зустрічі цікавились, зокрема, діяльністю ЛК в умовах реформування медичної галузі. На що отримали вичерпну відповідь: сьогодні очевидно, що держава ще тривалий час не зможе повністю забезпечити безоплатне надання всіх послуг та лікарських засобів для хворих громадян. Тобто без додаткового фінансування та залучення позабюджетних коштів (а ми говоримо саме про діяльність у цьому плані БО «Лікарняна каса Житомирської області») підвищити рівень медикаментозного забезпечення пацієнта неможливо. На випадок неочікуваного захворювання – а на хворобу ніколи не чекаєш – на допомогу прийде БО «Лікарняна каса Житомирської області».

Доброго дня бажаю працівникам благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», а також усім, хто читає на сайті ЛК мій лист

Я, Тетяна Степанівна Головень із Чуднівського району, пишу сьогодні, щоб висловити свою думку стосовно роботи Лікарняної каси. Й – подякувати за надану допомогу всьому колективу ЛК та лікарю-експерту філії ЛК в Чуднівському районі Анатолію Ростиславовичу Скриванику.

Так сталось, що довелось нещодавно мені лікуватись у нашій районній лікарні – мала запалення легенів. Що ж, недарма існує думка, що життя не зобов’язане бути зручним – ми всі прийшли сюди, щоб відчути й радість, і страждання. Проте ніколи не втомлюсь повторювати, що найголовніше – це віра в себе, в свої сили. А ще – віра в добро, в те, що в тяжку годину знайдуться люди, котрі прийдуть на допомогу. Як це було зі мною. Адже, поки хвороба, як мовиться, «не взяла під боки», я не надто й замислювалась, де візьму гроші, якщо – не дай, Боже! – нещастя в хату зайде. А воно не запитує, чи на нього чекають – вривається нагло й безсердечно!

Й отут-то я відчула – що то таке: коли тобі приходять на допомогу, не рахуючи ні час, ні гроші, витрачені на тебе. А витратила Лікарняна каса на моє лікування дуже багато коштів – самі лише антибіотики, якими мене забезпечила ЛК, коштували «кругленьку суму» (потім, признатись, подивилась їх ціну в аптеці). Тобто я переконалась, що це вигідно – перебувати в Лікарняній касі. Я в Лікарняній касі лише два роки – все чомусь зволікала зі вступом. Але якогось дня вирішила, що все ж таки краще бути здоровою, але забезпечити собі на випадок хвороби лікування за рахунок ЛК. Не такі то великі гроші – сума щомісячного добровільного пожертвування – 60 гривень. Бо ж, захворівши, витрачаєш на медикаменти набагато більше. Тому, оскільки і я сама, й син та донька – всі ми перебуваємо в Лікарняній касі, вирішила я й маму «вступити». Адже це щастя – коли з тобою близькі, коли вони не хворіють, коли ти можеш їм допомогти й знаєш, що по-справжньому їм дорогий і потрібний.

Й на завершення, сповідуючи принцип «навіть за найменше щиро дякуй долі та людям», я хочу дійсно надзвичайно щиро подякувати Лікарняній касі. Бо ж навряд, чи й змогла б я купити ті медикаменти, які вона мені надала. Отож всім працівникам ЛК бажаю: будьте й самі здоровими!

З повагою – Тетяна Степанівна Головень, Чуднівський район.

 

Жителі Чуднівського району цікавляться, якою буде доля ЛК при впровадженні державного медичного страхування

Аби відповісти всім і не допустити якихось чуток у цьому питанні, лікар-експерт філії ЛК зустрівся з кореспондентом громадсько-політичного тижневика району “ЖИТТЯ ЧУДНІВЩИНИ”.

3-zhittya chudnіvshhini