Діяльність у філіяхНовини

«МИ ЗАПРОШУЄМО ВАС ДО СПІВПРАЦІ – ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ЗДОРОВ’Я ВАШИХ ТРУДОВИХ КОЛЕКТИВІВ!»

Оприлюднено

До цього закликав заступник виконавчого директора БО «Лікарняна каса Житомирської області» Сергій Миколайович Грищук під час нещодавніх зустрічей у місті Новограді-Волинському та районі – з керівниками бюджетних установ міста та представниками державного підприємства «Городницьке лісове господарство».

Адже за 16 років своєї діяльності, як зауважив С.М.Грищук, ЛК напрацювала гарний досвід «єдиного медичного простору», в якому кошти «ходять за пацієнтом». Тобто до якого лікувального закладу не звернувся б член ЛК, щоб отримати медичну допомогу, він завжди буде забезпечений необхідними ресурсами – препаратами, виробами медичного призначення, реактивами для відповідних лабораторних досліджень тощо.

Тож загалом за 16 років діяльності БО «Лікарняна каса Житомирської області» надала допомоги в 4,3 мільйонах випадків (щоденно медичну допомогу в закладах охорони здоров’я нашої області отримують до 2,5 тисяч членів «Лікарняної каси»). Лише, зокрема, впродовж цього року медична допомога за рахунок ЛК була надана в понад 320 тисячах випадків на суму 35,5 мільйонів гривень.

Мешканцям міста Новограда-Волинського та району, котрі перебувають у ЛК, цьогоріч медична допомога за рахунок ЛК надана в 6299 випадках. Крім того, в медичних закладах третинного рівня та закладах надання високоспеціалізованої медичної допомоги пролікувались 1988 членів ЛК – мешканців міста Новограда-Волинського та району. Витрати на їх лікування становили 398 тисяч гривень. Амбулаторно проліковано (за рецептами) протягом цього року 2444 члени ЛК (йдеться про мешканців міста Новограда-Волинського та району) на суму 344 тисячі гривень, – інформував Сергій Миколайович учасників зустрічей. – Постійно ЛК забезпечує медичні заклади всіх рівнів ліками, виробами медичного призначення, реактивами, рентгенплівкою тощо – лише в 2016 році, зокрема, лікувально-профілактичні заклади міста та району отримали медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 852 тисячі гривень. Тож на сьогоднішній день БО «Лікарняна каса Житомирської області» є найкращим шляхом солідарної участі фінансування системи охорони здоров’я. До того ж ми готуємо підґрунтя для запровадження медичного страхування в Україні,адже проводиться персоніфікований облік надходжень та витрат коштів за кожним громадянином, відпрацьована система договірних взаємовідносин із лікувальними закладами, підприємствами, банківськими установами, формуються нові погляди – у населення щодо необхідності участі в співоплаті медичних послуг, у медичних працівників – щодо необхідності стандартизації медичних послуг (лікарський формуляр та протоколи лікування). Тому співпраця з ЛК – вигідна для людей і перебування в лавах організації понад 212 тисяч мешканців області є індикатором цього.

Учасників зустрічей зацікавила отримана інформація. Тож вони запевнили, що докладуть усіх зусиль, аби кількість мешканців міста Новограда-Волинського та району, котрі перебувають в ЛК (станом на перше жовтня нинішнього року цей показник становить 8749 осіб), стрімко зросла – переваги членів ЛК над іншими пацієнтами явно очевидна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.