Новини

Концепція реформи фінансування охорони здоров’я

Оприлюднено

http://www.slideshare.net/volodymyrgroysman/ss-69678396

Уряд ухвалив низку важливих для української медицини постанов.

Одним з ключових документів, який дає старт медичній реформі, є концепція реформи фінансування системи охорони здоров’я України.

Вона закріплює модель національного солідарного медичного страхування з 100% покриттям громадян.

Згідно з концепцією, збори страхових внесків здійснюватимуться через загальну системи оподаткування та збиратимуться у державному бюджеті. Страхові виплати за лікування окремої людини не будуть прив’язані до розміру її індивідуальних внесків.

Регулюватиме стосунки між лікарем та пацієнтом створений єдиний національний замовник, який плануватиме та закуповуватиме медичні послуги для громадян, напряму контрактуватиме медичні заклади, оцінюватиме та контролюватиме якість послуг, підтримуватиме електронну систему збору та обміну медичною інформацією тощо. Держава впроваджує поняття гарантованого пакету медичної допомоги. Йдеться про чітко визначений набір медичних послуг та ліків, право на отримання якого матимуть всі без винятку громадяни України. Гарантований пакет медичної допомоги щороку переглядатиметься та публікуватиметься.

Процес переходу на нову модель фінансування галузі буде поступовим та розрахований на 3 роки з остаточним запровадженням у 2020 році. Концепція набуває чинності з моменту її схвалення Кабміном і вже до кінця поточного року Міністерство охорони здоров’я має розробити план заходів з її реалізації.

Презентовано на засіданні Уряду 30 листопада 2016 року
slideshare.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.