Новини

Участь у роботі колегії РДА

Оприлюднено

5 серпня цього року відбулася колегія Ружинської районної державної адміністрації, на якій виступив виконавчий директор благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський. Він проаналізував десятилітній вклад Лікарняної каси в систему охорони здоровя нашого краю:

-Наразі в ЛК перебуває 192 тис. 893 особи (15% від кількості жителів області). Починаючи з 2000 року, лікувальні заклади області отримали від Лікарняної каси ліків і виробів медичного призначення на суму 80 млн. грн.;

медичною допомогою скористалося понад 1,5 млн. членів ЛК.

Лікарняна каса постійно забезпечує медикаментозний супровід соціально незахищених верств населення. Під патронатом організації – 900 дітій-сиріт та інваліди Великої Вітчизняної війни. Лише цьогоріч вони отримали від ЛК медичну допомогу на суму 18 550 грн.

Щорічно ЛПЗ області надається благодійна допомога в розмірі до 200 тис. грн.

За словами виконавчого директора, у Ружинському районі можливостями Лікарняної каси користується дуже невелика кількість населення – 2 416 осіб (8,1%).

Проліковано та обстежено 1060 пацієнтів – членів ЛК на суму 94 204 грн., на поліпшення здоровя в обласних лікувальних закладах витрачено 88 тис. грн. Загальна сума коштів, направлених у цьому році на оздоровлення тих, хто перебуває в організації, склала 180 грн.

Прикро, що діяльність ЛК у Ружинському районі обмежена тільки роботою в ЦРЛ. За перше півріччя на мережі проліковано невелику кількість пацієнтів: у дільничній лікарні с. Вчорайше 38, у лікарській амбулаторії с. Верхівня – 5, у лікарській амбулаторії с. Бистрик – 4 особи.

Володимир Станіславович наголосив, що виходом із ситуації, яка склалася нині в системі охорони здоров’я, є активізація діяльності Лікарняної каси. ЛК – потрібні кожному з нас!