Новини

Науковці ЄС офіційно оголосили гомеопатію нонсенсом

Оприлюднено
Не те щоб науковці не знали про це раніше – але масштаб поширення гомеопатії змусив зробити офіційну заяву.

Організація EASAC, що об’єднує академії наук з 29 країн Європи, оприлюднила 12-сторінкову заяву, в якій називає гомеопатію нонсенсом, а поширення і застосування гомеопатичних продуктів — небезпечними для здоров’я.

EASAC має намір вплинути цією заявою на регулюючі органи Євросоюзу, здатні вжити заходів по боротьбі з гомеопатією, ринок якої в Європі і США продовжує зростати, – передає Громадське.

У доповіді йдеться про те, що гомеопатичні засоби можуть завдати шкоди пацієнтам, які потребують лікування, оскільки заважають їм приймати справжні ліки і підривають їхню віру в медичне співтовариство.

Знаєте, як називаються альтеранитвні ліки, дію яких доведено?

EASAC рекомендує урядам країн ЄС ввести норми щодо припинення неправдивих тверджень і рекламних повідомлень гомеопатів; припинити фінансування гомеопатичних засобів з державних медичних програм; зажадати чітко вказувати на етикетках гомеопатичних препаратів склад активних компонентів та їх дозування.

Крім того, академіки не обійшли стороною і альтернативну медицину, яка заснована на помилках на кшталт «лікування подібного подібним» або наявності у води пам’яті.

У 2015 році гомеопатія була в Європі індустрією з обігом в € 1 млрд, галузь зростає щорічно на 6%.