Новини

Як зміниться діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», зважаючи на старт медичної реформи у 2018 році?

Оприлюднено

Про це розповідає заступник виконавчого директора ЛК Сергій Миколайович Грищук у програмі «Ранок на каналі «Житомир» від 12.12.2017 року.

– Лікування за рахунок держави буде здійснюватись за програмою медичних гарантій, яка має затверджуватись Верховною Радою щорічно. Програмою медичних гарантій визначається перелік та обсяг медичних послуг та лікарських засобів, оплата яких гарантується за рахунок коштів державного бюджету України. Тобто будуть забезпечуватись тільки ті захворювання, які входять до передбаченого програмою переліку. Ті ж медичні послуги та лікарські засоби, які не включені до Програми та не підлягають оплаті з державного бюджету України, можуть покриватись – згідно з Законом – за рахунок коштів держбюджету України, передбачених на реалізацію відповідних державних програм та заходів, місцевих бюджетів, медичного страхування, юридичних і фізичних осіб та з інших джерел, не заборонених законодавством.

Тобто держава не зможе повністю, на 100%, вирішити усі питання з забезпеченням пацієнтів якісною медичною допомогою. Тому з метою зменшення особистих фінансових витрат громадян БО «Лікарняна каса Житомирської області» продовжуватиме активно працювати паралельно з упроваджуваною реформою. На первинній ланці ми й надалі забезпечуватимемо лікування понад 100 захворювань за амбулаторними рецептами, на вторинному та третинному рівнях частина допомоги (її розмір іще не визначено) буде покриватися за рахунок коштів держбюджету України, а решту забезпечить ЛК.