Новини

Постійний контроль за якістю лікувально-діагностичного процесу – основне завдання лікарів-експертів ЛК

Оприлюднено

Другого листопада лікарі-експерти зібралися на чергове засідання, на якому обговорювалися актуальні питання діяльності благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». Мова йшла про результати діяльності  ЛК у жовтні (виступив – заступник виконавчого директора Сергій Миколайович Грищук), якість надання медичної допомоги членам ЛК у вересні 2010 року (виступила – лікар-екперт Ірина Антонівна Білоус),  звіт про участь у науково-практичних конференціях, присвячених лікуванню дихальних шляхів (виступила – завідуюча відділу експертизи та контролю якості лікувально-діагностичгного процесу Раїса Володимирівна Артюх), презентація продукції фармацевтичної фірми «Ананта» (виступили – Тетяна  Гріневич і Олеся Сич).

Відкриваючи зібрання, виконавчий директор благодійної організації

«Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський наголосив на необхідності постійного контролю за якістю лікувально-діагностичного процесу.

Про основні показники робота організації розповів С. М. Грищук:

-Нині в Лікарняній касі перебуває майже 192 тисячі осіб. У жовтні лави ЛК поповнило 892 мешканці нашої області.

Планові показники з надходження коштів по області виконано. Деякі райони на лікування перебуваючих у ЛК витрачають більше, ніж сплачується внесків. Наприклад, це Ружинський, Новоград-Волинський, Романівський райони.

Сергій Миколайович ознайомив із змінами, які були внесені в функціонуючі положення – «Про  порядок використання благодійних внесків на медичне забезпечення членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», «Про членство в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області».

Про вклад Лікарняної каси в систему охорони здоров’я  у вересні, повідомила І. А. Білоус:

-За цей період надано медичну допомогу в 25 174 випадках на суму 1 698 698  грн. Проліковано 8 305 пацієнтів на суму1 573 728 грн., середня вартість лікування – 189, 49 грн., – розповіла І. А. Білоус.

Також вона підкреслила, що при аналізі медичної документації лікувального процесу членів ЛК у 12% пролікованих виявлено недоліки – недотримання протоколів лікування;  найбільше – у Новоград-Волинському (33%), Червоноармійському (20%), Лугинському (16%), Попільнянському (14%), Олевському (14%) районах.

Низькі відсотки недоліків у Брусилівському, Володар-Волинському, Любарському, Баранівському районах.

У вересні медичну допомогу на суму більше 1000 грн. отримали 111 хворих, зокрема, в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського – 69 пацієнтів.

Р. В. Артюх розповіла про участь у науково-практичних конференціях, присвячених лікуванню дихальних шляхів.

Володимир Станіславович акцентував увагу на важливості підвищення контролю за шифруванням листків призначень; на постійній роботі лікарів-експертів із пацієнтами-членами ЛК, які проходять лікування, адже саме лікар-експерт має захищати права хворих у межах діючих положень Лікарняної каси.

У листопаді планується спільне зібрання лікарів-експертів із сімейними лікарями.

Світлана Михалюк