Новини

«На Житомирщині існує унікальний приклад та розроблено прекрасний механізм – Лікарняні каси. Необхідно докласти всіх зусиль, аби цей досвід вашого краю був поширений на всю Україну» (Президент України Віктор Ющенко).

Оприлюднено

23 жовтня з робочою поїздкою на Житомирщині перебували Президент України Віктор Ющенко та Міністр охорони здоров’я Василь Князевич. Вони відвідали Житомирський центр охорони здоров’я матері та дитини, побували на урочистостях, присвячених появі нової консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, взяли участь у роботі VI з’їзду фахівців із соціальної медицини та організації охорони здоров’я . Виступаючи перед громадою міста, гостями, які прибули на відкриття нової поліклініки, Президент України проаналізував нинішній стан охорони здоров’я, вказавши, що за останні три роки намітилося багато позитивних тенденцій у цій системі, серед яких – підвищення народжуваності.

p001

– Приємно було сьогодні побувати в Житомирському центрі охорони здоров’я матері та дитини, ознайомитися з сучасними методами їх роботи, завдяки яким рятують діток із малою масою тіла, – розповів Віктор Ющенко. – 50 % пацієнтів цього закладу обслуговуються за рахунок Лікарняної каси. На Житомирщині існує унікальний приклад – Лікарняні каси. Я пригадую, як у 2000 році ми разом розроблювали модель Лікарняних кас. Було багато протиріч, думок стосовно того, щоб вони запрацювали на Україні. Сьогодні Лікарняні каси не тільки діють, за їх рахунок фінансуються медичні заклади. Це я побачив на прикладі Житомирського центру охорони здоров’я матері та дитини. Необхідно докласти всіх зусиль, аби цей досвід вашого краю був поширений на всю Україну, – наголосив Глава держави.

Світлана Михалюк