Новини

Зберігаючи здоров’я наших земляків

Оприлюднено

27 липня дев’ять років назад за ініціативи управління охорони здоров’я Житомирської ОДА, провідних фахівців медичної галузі була створена благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». За цей час вона стала кращою організацією з-поміж подібних на Україні. Нині близько 200 тисяч мешканців нашого краю, піклуючись про своє здоров’я, перебувають у Лікарняній касі.

«Лікарняна каса Житомирської області» є одним із альтернативних джерел фінансування галузі охорони здоров’я, сприяє її розвитку, захисту прав пацієнтів, збереженню доступності всіх видів медичної допомоги для населення, збільшенню обсягів, підвищенню ефективності та якості медичних послуг, – стверджує начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Костянтинович Толстанов.

Лікарняна каса постійно дбає про покращення якості лікування членів організації. Серед заходів, котрі втілюються задля цього, – співпраця з Державним фармакологічним центром МОЗ України, що здійснюється з жовтня 2008 року з метою відслідкування побічних дій при вживанні ліків, сприяння втіленню протоколів лікування, співпраця з управлінням охорони здоров’я, обласними фахівцями, робота лікарів-експертів ЛК.

В умовах хронічного дефіциту бюджетних коштів на потреби охорони здоров’я вкрай важливим завданням благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» є надання лікувальним закладам благодійної допомоги у вигляді медикаментів і виробів медичного призначення. У 2008 році ЛПЗ їх отримали на суму більше 14 млн. грн. Перебування в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – ефективний шлях у підтримці здоров’я людей, особливо соціально незахищених.

Це дозволяє значно зекономити кошти з сімейного бюджету, знімає з людини фінансово-психологічний гніт – де взяти гроші на лікування, – наголошує виконавчий директор благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський. За I півріччя цього року за рахунок Лікарняної каси медична допомога надавалася у 142 тис. випадків на суму 8 млн. 550тис. грн. На поліпшення здоров’я близько 500 пацієнтів витрачено значні суми: від 1 тисячі та більше гривень.

Під патронатом ЛК знаходиться 879 дітей-сиріт із обласних будинків дитини у м. Житомирі, Новограді-Волинському, Гришковецької та Бердичівської загальноосвітніх шкіл-інтернатів. За рахунок Лікарняної каси продовжується лікування тих, хто виборював перемогу у Великій Вітчизняній війні.

Нехай же і надалі Лікарняна каса сприятиме зміцненню здоров’я наших краян!

Світлана Михалюк