Новини

Лікарняна каса – гарант надання якісної та доступної медичної допомоги

Оприлюднено

« У нинішніх соціально-економічних умовах Лікарняна каса є гарантом надання якісної та доступної медичної допомоги, це один із методів самозахисту населення від недостатності коштів», – так оцінив заступник начальника УОЗ Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Якович Гусак внесок благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» в систему охорони здоров’я.

-Лікарняна каса у 2008 році надала лікувально-профілактичним закладам благодійну допомогу у вигляді ліків і виробів медичного призначення на суму понад 14 млн. грн. ( таким є весь річний бюджет однієї невеликої центральної районної лікарні), – підкреслив О. Я. Гусак. – Лікарняна каса – найідеальніша структура, яка може забезпечити майже всі потреби при виникненні проблем із здоров’ям. Медикаментами члени організації забезпечуються згідно з Лікарським формуляром, в якому понад 1000 препаратів, із них в останньому п’ятому виданні – більше 200 нових. Окрім можливості лікуватися в поліклініці та стаціонарі, ЛК забезпечує виконання лабораторних досліджень, діагностичних обстежень, відшкодовує частину витрат на проведення комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії, які є дорого вартісними. Це дозволяє встановити точний діагноз, що впливає на позитивний результат лікування. Олександр Якович вказав на важливості проведення в кожному районі ціленаправленої роботи щодо популяризації роботи благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». А це потребує об’єднання зусиль органів влади, керівників лікувально-профілактичних закладів, медичної громадськості, представників засобів масової інформації. Збільшення кількості членів ЛК сприятиме поліпшенню обслуговування пацієнтів, зменшенню захворюваності.

На зібранні також підводилися підсумки діяльності благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» за 2008 рік. Сергій Миколайович Грищук розповів про медикаментозне забезпечення членів Лікарняної каси, перебування населення в організації, надходження та використання коштів. Про стан надання медичної допомоги повідомила керівник відділу експертизи і контролю якості Раїса Володимирівна Артюх.

Світлана Михалюк