Новини

Працює філія благодійної організації „Лікарняна каса Житомирської області”

Оприлюднено

Із 2002 року в Овруцькому районі працює філія благодійної організації „Лікарняна каса Житомирської області”. На 01.06.2008 року в районі нараховується 7073 членів, що складає 11,4% від загальної кількості населення. За 5 місяців цього року до благодійної організації вступило 226 осіб.

В Овруцькому районі популярною є індивідуальна форма вступу до Лікарняної каси. Хоча колективи працівників гірничо-збагачувального комбінату „Кварцит”, Овруцької ЦРЛ, обласної психлікарні №2, Словечанської РЛ, Овруцького РЕМ, ВАТ „Товкачевський” та інші нині є членами благодійної організації.

Члени ЛК Овруцького району отримали допомогу від благодійної організації „Лікарняна каса Житомирської області” у вигляді медикаментів та виробів медичного призначення на суму майже 136 тис. грн. У лікувальних закладах району та області пролікрвано 1876 та обстежено 1040 членів ЛК на суму понад 140 тис. грн.

Лікарняна каса постійно дбає про підвищення якості облслуговування тих, хто перебуває в організації, тому така увага приділяється контролю рівня їх лікувально-діагностичного процесу.

При аналізі медичної документації пролікованих членів ЛК встановлено, що частина медикаментів використовується не раціонально, недотримуються стандарти та протоколи лікування. При лікуванні пацієнтів терапевтичного профілю, зокрема ревматичної хвороби серця, лікарі призначають тіотриазолін, АТФ, тридуктан, хоча цих препаратів немає в протоколах лікування (наказ МОЗ №676 від 13.10.2006 року). Лікуючи хворих із ішемічною хворобою серця, атеросклеротичним кардіосклерозом, застосовують тіотриазолін усупереч протоколів лікування (наказ МОЗ від 03.07.2006 року).

Завдяки Лікарняній касі запроваджена небулайзерна терапія, на що витрачено понад 7 тис. гривень. Ця нова методика дасть можливість членам ЛК, які хворіють на легеневі патології, отримати більш ефективну та якісну медичну допомогу.

Лікарняна каса і надалі піклуватиметься про те, щоб у найвіддаленіших куточках нашої області кожен її житель отримував сучасну медичну допомогу.