Новини

Студенти-бакалаври КВНЗ «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради відвідали центральний офіс Лікарняної каси

Оприлюднено

Майбутні працівники галузі охорони здоров’я ознайомились із діяльністю БО «Лікарняна каса Житомирської області» та результатами роботи майже за 20 років існування.

Заступник директора виконавчого Сергій Миколайович Грищук повідомив, що в ЛК наразі перебувають понад 200 тисяч мешканців Житомирщини. Протягом минулого року медична допомога членам ЛК за рахунок організації була надана в 453 989 випадках на суму понад 63 млн. грн.

Керівники відділів, розповідаючи про роботу ЛК, зауважили, що, сплачуючи щомісяця невеликі кошти – для дорослого населення 60 грн., для студентів денної форми навчання (до 23 років) – 30 грн., для дітей (до 18 років) – 25 грн. незалежно від кількості дітей за умови членства одного з батьків – члени ЛК мають відчутні переваги перед іншими мешканцями області. Адже Лікарняна каса надає більше 600 препаратів, які мають доведену ефективність застосування, для стаціонарного лікування більшості захворювань та майже 300 лікарських засобів для амбулаторного (за рецептами лікарів) лікування понад 100 захворювань у закладах охорони здоров’я первинного рівня. Це зацікавило студентів вузу – майбутніх медпрацівників. Крім того – ЛК забезпечує проведення (за направленням лікаря) більше 70 лабораторних обстежень (у т.ч. на гормони щитовидної залози, онкомаркери) в закладах охорони здоров’я всіх рівнів надання медичної допомоги та окремих приватних лабораторіях. Також при обстеженні членів ЛК оплачується 100 гривень за одну обстежувану зону (незалежно від місця обстеження), при проведенні МРТ – 150 гривень за одну обстежувану зону (незалежно від місця обстеження).

Зацікавила студентів ще й та інформація, що кількість звернень за медичною допомогою необмежена, а розмір витрат не залежить від часу перебування в ЛК та попередніх витрат – максимальний розмір допомоги становить 21 600 грн. (30 річних внесків) при сплаті 720 грн. за рік. Тож, детально ознайомившись із роботою Лікарняної каси, кілька студентів долучились до лав членів БО «Лікарняна каса Житомирської області» та оформили перебування в ній своїх батьків.