Новини

Відбулося чергове засідання лікарів-експертів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»

Оприлюднено

Одинадцятого січня відбулося чергове засідання лікарів-експертів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області».  Мова йшла про діяльність ЛК у листопаді (виступив – виконавчий директор БО «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський); про якість  надання медичної допомоги членам ЛК у листопаді (виступила – лікар-експерт Ірина Антонівна Білоус); про стан роботи ЛК в Овруцькій і Червоноармійській ЦРЛ (виступили лікарі-експерти ЛК Ніна Миколаївна Медведчук і Надія Віталіївна Вітковська); про аналіз лікування хворих на бронхіт (виступила – завідуюча відділу контролю та експертизи якості лікування Раїса Володимирівна Артюх).

На зібрані наголошувалося на важливих завданнях лікарів-експертів: підвищення якості та доступності медичної допомоги, увага до кожного, хто перебуває в організації та звертається до лікувального закладу, ефективне використання коштів.

В листопаді проліковано 11 075 пацієнтів на суму майже 1 млн. 887 тис. грн.

Одним із основних завдань Лікарняної каси є забезпечення якісною медичною допомогою тих, хто перебуває в організації. Медичну документацію постійно аналізують працівники відділу контролю та експертизи якості лікування. Найбільше недотримання протоколів лікування в таких медичних закладах: Радомишльська ЦРЛ–22%; Андрушівській ЦРЛ – 15%; Червоноармійській ЦРЛ, Коростенській ЦМЛ, Лугинській ЦРЛ по  14 %; Коростенській  відділковій лікарні –11%; найменше – у Бердичівській ЦРЛ – 4 %, Романівській ЦРЛ – 3 %, Володар-Волинській і Брусилівській ЦРЛ – 1 %.  У листопаді медичну допомогу на суму більше 1 000 тис. грн. отримав 151 пацієнт.

Про лікування бронхіту розповіла Р. В. Артюх, також вона повідомила, що за 9 місяців 2010 року в амбулаторних умовах проліковано 474 пацієнта з цією патологією. Недотримання протоколів лікування призводить до шкоди здоров’ю пацієнтів, адже формуються антибіотикорезистентні штами мікробів, збільшується медикаментозне навантаження на організм, сприяє алергізації  та розвитку чи загостренню  дисбактеріозу.

Наступне зібрання лікарів-експертів відбудеться у лютому.

Світлана Михалюк