Новини

Представники благодійного фонду «Лікарняна каса Тернопільської області» відвідали благодійну організацію «Лікарняна каса Житомирської області»

Оприлюднено

Вони детально ознайомились із її роботою, досягненнями та проблемами, які доводиться вирішувати, аби забезпечити надання якісної медичної допомоги членам Лікарняної каси.IMG_8558

Завідуюча відділом аудиту та контролю якості ЛДП Раїса Володимирівна Артюх розповіла, що протягом 2017 року медична допомога за рахунок БО «Лікарняна каса Житомирської області» надавалась у 489 451 випадку на суму 57,2 млн. грн., 123 члени ЛК отримали підтримку в медичному супроводі в лікувальних закладах м.Києва, 134 особи – відшкодування витрат у зв’язку з невідкладними станами за межами області. Під патронатом ЛК перебувають 579 дітей-сиріт області, за рахунок ЛК продовжується лікування інвалідів війни, учасників АТО, діє програма «Потурбуйся про батьків».

– Тобто позитив роботи Лікарняної каси очевидний, – відзначила Р.В.Артюх – і гості погодились із нею. – Адже, сплачуючи щомісячне добровільне пожертвування в сумі 49 гривень, член ЛК отримує базову медичну допомогу виключно згідно з уніфікованими клінічними протоколами, затвердженими МОЗ України, локальними клінічними протоколами, затвердженими наказами УОЗ Житомирської ОДА, та лікарським формуляром.

– Звісно, за таку суму добровільного пожертвування ЛК не може лікувати всі патології, – зауважив заступник виконавчого директора БО «Лікарняна каса Житомирської області» Сергій Миколайович Грищук. – Але надання невідкладної хірургічної допомоги, допомоги при пологах, невідкладних станах, загостреннях хронічних захворювань та багато іншого – все це Лікарняна каса «бере на себе». При нинішніх розмірах фінансування охорони здоров’я, якщо у хворого немає особистих коштів для придбання медикаментів, ніхто його лікувати повноцінно не буде. Тобто на сучасному етапі альтернативи Лікарняним касам – крім державного фінансування медицини – не існує. Лікарняні каси – це «рятувальне коло» для тих, хто перебуває в цих організаціях.