Новини

Ще один крок в напрямку доказової медицини: клінічні рекомендації ВООЗ відтепер можна використовувати як міжнародні клінічні протоколи

Оприлюднено

http://moz.gov.ua/article/news/sche-odin-krok-v-naprjamku-dokazovoi-medicini-klinichni-rekomendacii-vooz-vidteper-mozhna-vikoristovuvati-jak-mizhnarodni-klinichni-protokoli

Відповідний наказ МОЗ України від 26.09.2018 № 1752 був зареєстрований у Міністерстві юстиції України. Тож українські лікарі зможуть використовувати клінічні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я у щоденній роботі.

До переліку джерел клінічних настанов внесено сайти Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO) та Європейського комітету з визначення антимікробної резистентності (EUCAST).

«Внесення до Переліку джерел клінічних настанов ВООЗ дає змогу Україні впроваджувати в медичну практику сучасні методи профілактики, діагностики та лікування туберкульозу та ВІЛ-інфекції, ефективність яких доведена контрольованими дослідженнями, і, таким чином, підвищувати якість і результативність надання медичної допомоги пацієнтам», – зазначив Віктор Ляшко, перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Включення протоколів EUCAST допоможе поліпшити виявлення резистентних мікроорганізмів та узгодити підходи до оцінювання чутливості мікроорганізмів з європейськими стандартами. Це забезпечить належне призначення протимікробних речовин та допоможе подолати  проблему антибіотикорезистентності.

Докладніше: Центр громадського здоров’я