Новини

Бути з “Лікарняною касою” в наші дні – вигідно та необхідно

Оприлюднено

Активне  геополітичне зближення з Європою вимагає від України рішучих кроків, спрямованих на проведення реформ в медичній галузі. Хочемо зауважити, що лікарняні каси – це неприбуткові громадські об’єднання населення. До кас приєднуються люди, які  не бажають  чекати дотримання від держави безплатних соціальних гарантій і готові самостійно  на засадах громадсько-солідарної участі забезпечувати себе необхіднтими засобами для надання доступної та якісної медичної допомоги, і в цей же час –  заощадити  значні  кошти.

Ці можливості стають реальними в результаті діяльності    в нашій країні  Лікарняних кас. У своїй діяльності ці благодійні організації використовують технології, які дають можливість знизити фінансові затрати населення при зверненні за медичною допомогою, стимулювати підвищення рівня медичних послуг у зв’язку з наявністю в окремих із них системи контролю якості надання медичної допомоги.  Для більшості людей каси – справжній рятівний місточок, адже рівень життя в нашій країні далеко не кожному дає можливість отримати якісне медичне обслуговування. Тож не дивно, що кількість членів Лікарняних кас з кожним днем збільшується. «Лікарняна каса Житомирської області» – найпотужніша в Україні, адже об′єднує понад 200  тисяч Житомирщини. На адресу благодійної організації постійно надходять листи вдячності, лунають дзвінки, люди говорять про реальну допомогу від ЛК.

Ольга Іванівна Чагарова близько 10 років з касою. Жителька села Верхівня Ружинського району говорить про те, що бути з Лікарняною касою потрібно. «Не знаю як для кого, про те для мене, людини з села, це дуже вигідно. Не завжди на життя вистачає з такими зарплатами, не те що на лікування. А як член каси, я впевнена в тому, що отримаю усе необхідне. Я інвалід III групи, маю постійні проблеми зі здоров’ям…Нещодавно мені зробили операцію, апендицит. Я нічого не заплатила, тому що тут казати про вигідність каси. В березні мені зробили операцію на нозі, Лікарняна мене забезпечила майже усім необхідним, лише окремі препарати, які не відносяться до лікування основного захворювання, мої діти купували. Тому я постійно з  Лікарняною касою».

Звертаємося до всіх, хто ще роздумує над питанням щодо вступу до Лікарняної каси. Ніхто з нас не знає, що може бути з нами завтра, через тиждень чи за 10 хв. Хвороби завжди з’являються несподівано, тому перебування в ЛК завжди є гарантією захисту від непередбачуваних витрат. Наостанок хочеться сказати, що членами ЛК можуть стати всі громадяни, які  досягли 18 років (розмір внеску 25 грн.). Передбачено і сімейне членство: діти віком до 18 років користуються правом членства в ЛК при перебуванні одного з батьків (додатково за всіх дітей сплачується лише 10 грн.).

Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності можуть виступити колективними членами ЛК. При цьому підприємства можуть взяти на себе сплату частини внесків своїх співробітників. Через 3 місяці  та щомісячної сплати членських внесків видається посвідчення члена ЛК. Додаткову інформацію можна отримати цілодобово за телефоном (0412)55 – 49- 50 або (067)411-14-51 (з питань вступу та сплати) та 067-411-30-93 ( з медичних питань).  Тож ми чекаємо на Вас, прийміть правильне рішення!