Новини

Для мене ця благодійна організація – реальна і значуща допомога

Оприлюднено

Одвічне питання «бути чи не бути?» давно вже змінилося на «де взяти гроші?». Особливо виразно воно постає тоді, коли стосується нашого здоров’я. Міф про безоплатну медицину вже давно розвіявся, та від цього пересічним громадянам не легше. Тут знайдуться «добрі» люди, які скажуть, що в будь-якому випадку треба починати з себе, піклуватися про своє здоров’я, правильно харчуватися, мати здоровий сон та вести здоровий спосіб життя. То все так, але всі ми прекрасно знаємо, що ніхто, на жаль, не застрахований від хвороб,. Як же побачити те «світло» в кінцю тунелю? Було б бажання, вихід мудра людина завжди знайде.
На Житомирщині вже 13 років поспіль діє благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». Турбота про кожного члена організації тут на першому місці. Тисячі людей завдячують касі збереженим здоров’ям, врятованим життям, родинним щастям. Можна багато розповідати про допомогу цієї організації, і конкретні випадки яскраво підкреслюють усю значущість та цінність Лікарняної каси для громади.
Людмила Юліянівна Коханевич, жителька Баранівського району, з Лікарняною касою з перших днів її заснування. «Я дуже часто хворіла, коштів не вистачало, тоді в одній із лікарень мені розповіли про благодійну організацію «Лікарняна каса Житомирської області». Медики порадили мені вступити до каси, адже скрутне матеріальне становище заганяло мене в глухий кут. Буквально за рік членства в ЛК я зрозуміла, що правильно зробила, долучившись до лікарняної громади. На сьогоднішній день в касі і моя мама, і донька. Хочеться сказати, що для мене ця благодійна організація – реальна і значуща допомога. Я часто хворію, тому вже і не уявляю себе без допомоги ЛК. В серпні місяці я знову потрапила до Баранівської лікарні, були проблеми з нирками. Каса допомогла мені з препаратами, навіть забезпечили антибіотики, яких в лікарні не було, доставили з аптеки. Було надзвичайно приємно, коли виписані препарати щоденно приносили до мене прямо в палату. Особлива вдячність лікарю-експерту ЛК Вірі Богданівні Козир, яка постійно надавала такі важливі в той момент поради. Також щиро вдячна моєму лікарю-терапевту Валентині Іванівні Ружицькій, золота людина. Я від усієї душі хочу подякувати працівникам Лікарняної каси за підтримку у важкі хвилини. Бажаю Вам, шановні, міцного здоров’я та успіхів у вашій важливій справі – підтримці здоров’я та рятування життя. Добра вам та процвітання на многії-многії літа!
Тож ми чекаємо на Вас, прийміть правильне рішення! Членами ЛК можуть стати всі громадяни, які досягли 18 років (розмір внеску 25 грн.). Передбачено і сімейне членство: діти віком до 18 років користуються правом членства в ЛК при перебуванні одного з батьків (додатково за всіх дітей сплачується лише 10 грн.). Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності можуть виступити колективними членами ЛК. При цьому підприємства можуть взяти на себе сплату частини внесків своїх співробітників. Через 3 місяці та щомісячної сплати внесків видається посвідчення члена ЛК.
Додаткову інформацію можна отримати цілодобово за телефоном (0412)55 – 49- 50 або (067)411-14-51 (з питань вступу та сплати) та 067-411-30-93 ( з медичних питань).