НовиниПодяки

“Пульс” №14 – 07.04.2016 р. – подяка В.С.Шабаліна

Оприлюднено

З НАШОЇ ПОШТИ

Доброго дня, шановна редакціє!

Пишу вам, щоб на сторінках газети подякувати людям, котрі у важку хвилину прийшли на допомогу й не просто покращили моє здоров’я, а дійсно врятували життя.

Нещодавно довелось мені оперуватись – у хірургічному відділенні ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського з мого жовчного міхура витягли шматок «бурштину» – як іноді говорю, розповідаючи про свою «пригоду» – величиною з волоський горіх (навіть не думала, що такий «виростила»!). Я й сама маю 48 років медичного стажу, але таким дисциплінованим, чуйним і сердечним колективом, яким керує Перепелиця Віктор Петрович, просто щиро була захоплена. Попри біль та недугу мені там – як не дивно це прозвучить – дуже сподобалось. Сама атмосфера у відділенні така доброзичлива й приємна для хворих. Вони всі «порізані», стогнуть, а зайдуть до палати медсестрички – привітаються, запитають, як ніч переночували, й здається, що біль минув. Перев’язувальні медсестри так ніжно обробляють рани, що хочеться встати й руки їм поцілувати. Я, наприклад, дуже боялась, коли мені мали робити внутрішньовенну ін’єкцію – хоч нібито й вийшла вже з того віку, щоб уколів боятись. А медсестричка – така миленька, хороша – підійшла, поклала руку на плече: «То кажете, що боїтесь?» Дивлюсь, а вона вже зробила все, що треба – я й не відчула уколу. Славні дівчата – таке враження, що вони кастинг проходили, щоб потрапити в хірургію. Гарно у медсестер та молодших медсестер їхня робота виходить під керівництвом старшої медсестри Данько Валентини Володимирівни – всі вони професійно грамотні, культурні, ввічливі.

Й скажу про благодійну організацію «Лікарняна каса Житомирської області» – дуже вона допомогла медикаментами, перев’язувальними, іншими витратними матеріалами (їх мені благодійна організація виділила більше, ніж на тисячу гривень!). У мене (може, цього й не варто розповідати) жовч розійшлась, бо камінь застряг – три дні мені ставили крапельниці, а воно, оте крапання, зараз дороговартісне. Потім операція – та я для неї фактично нічого й не купувала (на відміну від багатьох інших моїх «колег по нещастю», котрі не були в «Лікарняній касі»). Так що «Лікарняна каса» – особливо операційним хворим – дуже-дуже допомагає. Хто не був у ній, то дуже жалкував.

А ще хочу подякувати завідуючій поліклінікою обласного консультативно-діагностичного центру Христині Леонтіївні Прачук (яка вона старанна в роботі – й із пацієнтами, й із персоналом завжди надзвичайно уважна, чуйна) та всім своїм колишнім колегам, адже я прийшла на огляд до центру – вони ж швидко все організували, щоб відразу потрапила до Віктора Петровича Перепелиці в обласну лікарню – навіть «швидку» викликали, бо мені вже було, признатись, непереливки! Віктор Петрович мене все потім запитував: «Скажіть мені, ким Ви працювали в консультативно-діагностичному центрі, що весь заклад про Вас клопочеться?» А я ж була простою медсестрою.

Тому хочу всім, про кого згадала в листі, щиро подякувати за людяність і доброту сердець та побажати й самим бути здоровими, не розгубити тепло своєї душі. Нехай усі ті фізичні та моральні сили, які ви віддаєте людям, повернуться до вас сторицею, хай Бог оберігає ваші родини. Я бажаю вам добра!

З повагою – Шабаліна Віра Степанівна,

м.Житомир.