Новини

«Пацієнти йдуть від нас задоволеними!»

Оприлюднено

ТОМУ ЩО МИ ЇХ РОБИМО НЕ ЛИШЕ ЗДОРОВИМИ, А Й КРАСИВИМИ! – СТВЕРДЖУЄ ЗАВІДУЮЧИЙ ХІРУРГІЧНИМ ВІДДІЛЕННЯМ ЦМЛ №1 ЖИТОМИРА ОЛЕКСАНДР МАРЦІНОВИЧ ШАТИЛО.

Адже що не говоріть, але – коли людина почувається добре, то й вигляд вона має гарний. Отож фахівці нашого відділення роблять – зокрема – операції з ліквідації великої вентральної грижі. Такі оперативні втручання ми здійснюємо успішно вже давно, застосовуючи для укріплення передньої стінки черевної порожнини – в залежності від методів – або поліпропіленову сітку, або власні тканини пацієнта. Медикаменти ж та витратні матеріали для цього надає благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». Тож пацієнти йдуть від нас задоволеними.

Ось лише недавній приклад. Жінка з Ємільчинського району поступила до нас із великим дефектом передньої черевної стінки. Років десять тому у неї було оперативне втручання. Після цього – людина з сільської місцевості, тож фізично дуже багато працює – відбулась суттєва деформація передньої черевної стінки. Скажу без перебільшення й намагання настрахати: все (починаючи від грудей і закінчуючи лоном) трималось тільки на клапті шкіри – фактично весь кишечник був відразу під шкірою. Отож ми ліквідували грижу, укріпили передню черевну стінку – «Лікарняна каса» забезпечила необхідними для цього медикаментами та витратними матеріалами (в тому числі досить дороговартісною поліпропіленовою сіткою, яка запобігає виникненню ускладнень у подальшому). Й за якийсь час жінка була виписана без ускладнень і вийшла від нас – саме головне – здоровою!

Вікторія Паламарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.