Діяльність у філіях

Комунальна установа “Обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського” Житомирської обласної ради

Оприлюднено

Адреса: 10013, м. Житомир, вул. Червоного Хреста, 3.
Телефон: (0412) 44-55-26.
Лікарі-експерти: Тузенко Світлана Миколаївна ((0412) 44-55-32),
Сидоренкова Інга Анатоліївна ((0412) 44-55-25).
Фахівці з інформаційних та аналітичних питань:

Поліщук Оксана Василівна,

Кравець Тетяна Валеріївна.

Обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського протягом 2018 року (станом на 01.07.2018 року) від благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» отримала медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 5 171 179 гривень. Залишків ліків, реактивів та виробів медичного призначення в закладі наразі є на суму 650 157 гривень, у тому числі в складі – на суму 175 368 гривень (детальніше).

Загалом упродовж року в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського медична допомога мешканцям області, котрі перебувають у ЛК, надана в 40 577 випадках. Станом на 01.08.2018 року частка членів ЛК в цілодобовому стаціонарі становила 31% від загальної кількості пацієнтів.

Шановні друзі!

Нагадуємо вам, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Перелік лікарських засобів, які можуть закуповуватись за рахунок коштів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», й Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні, ви можете переглянути відповідно за посиланнями. 

Якщо у вас виникають питання стосовно призначених лікарем обстежень, препаратів для вашого лікування тощо, ви можете звернутись за допомогою безпосередньо до лікарів-експертів ЛК в філії організації в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського. Ми будемо раді вам допомогти! 

 

Сергій Хвелось: «Висновки мають робити не лише лікарі, але й населення!»

Газ. «Субота» №12 (949) від 21 березня 2018 року.

Що там казати, ми вже звикли до того, що з настанням холодів – разом із багатьма звичними побутовими проблемами та турботами суто комунального характеру – до нас, наче за сумною традицією, приходить і пора сезонних захворювань. Цьогоріч зимова прохолода відступає неохоче і, вочевидь, ще тривалий час нам доведеться чути про тепер уже весняні «спалахи» грипу, ГРВІ, які часто супроводжуються пневмонією та іншими небезпечними для здоров’я ускладненнями. Як убезпечити своє здоров’я від нападу підступних, але поширених захворювань, а ще важливіше – як уникнути важких ускладнень у разі захворювань на грип, ГРЗ та інші вірусні інфекції, які вражають органи дихання, ми дізнавались у розмові з завідуючим пульмонологічним відділенням Житомирської обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського Сергієм Івановичем Хвелосем.

ХВЕЛОСЬ–  Отже, Сергію Івановичу, попри сумну статистику захворювань, де найчастіше на провідних рядках перебувають чи то серцево-судинні, чи онкологічні хвороби, доводиться визнавати той факт, що якраз сезонні захворювання на грип, ГРВІ та пневмонію вражають найбільше людей. По суті, ці, так звані сезонні хвороби, стають ледь не обов’язковим атрибутом нашого повсякденного життя.

– Так, саме хвороби органів дихання залишаються найбільш розповсюдженою патологією у структурі захворюваності населення України. Зрештою, так було завжди і така ж ситуація, за великим рахунком, у всіх країнах, які мають схожі до наших кліматично-природні цикли. Адже не секрет, що потужні спалахи та епідемії грипу фіксуються не лише в Україні, а й у країнах із більш досконалими системами охорони здоров’я і – без сумніву – більш високим рівнем життя людей. Втім, як би там не було, але ми маємо зосередити свою увагу на тому, як проходити подібні «спалахи», а то й епідемії так званих сезонних захворювань із мінімальними загостреннями та втратами. Щодо характеру та поширеності так званих сезонних захворювань, то люди мають розуміти, що віруси грипу та ГРВІ потрапляють в організм і вражають перше, що зустрічається на їхньому шляху – органи дихання. Якщо конкретніше – вони порушують роботу так званого миготливого епітелію, що відкриває дорогу в організм іншим інфекціям. У той же час усі сили організму йдуть на боротьбу із вірусами, що послаблює імунну систему. Якраз тоді агресивні мікроорганізми, які проникають в організм людини, атакують і вражають його слабкі місця, наприклад, органи з проявами так званих хронічних хвороб. Ось тут найчастіше і виникає небезпека ускладнень.

А взагалі – найпоширенішим ускладненням грипу є пневмонія та бронхіт. Знову ж таки, варто зазначити, що особливо небезпечна вірусна пневмонія, коли вірус виявляє високу агресивність та характеризується пристосованістю. Вірусна пневмонія, до відома, впродовж перших кількох днів дуже схожа на певний різновид грипу, а вже з 3-4 дня захворювання ускладнюється ще й бактеріальною інфекцією.

– Найперше гасло і головний постулат лікарів найчастіше зводяться до твердження про вчасність встановлення діагнозу.

– Діагностика в сучасних системах охорони здоров’я має домінуюче і визначальне значення. Це зрозуміло і загальновідомо. У випадку з хворобами органів дихання, які найпоширеніші серед нашого населення, питання про вчасність діагностики має особливу вагу. Причому йдеться про вчасність не у вимірі тижнів чи місяців, а про більш оперативну – коли кожен день, а іноді – кожна година призводять до значних ускладнень для здоров’я пацієнта, а буває, що від цього залежить і його життя. Взимку 2017-2018 року на Житомирщині спалахи захворювань на грип та ГРВІ масштабів пандемії не сягнули, а тому, на щастя, говорити про лавину ускладнень не доводиться. І пандемії вірусної пневмонії, як найбезпечнішого ускладнення після грипу чи ГРЗ, цього року також не було.

–  Але ж ситуація зразка 2009 року в багатьох Ваших колег, як кажуть, на пам’яті?

– Звісно ж, та зима закарбувалася надовго й висновки довелось зробити не лише керівникам галузі, але й нам, лікарям, які тоді перебували на «передньому краї» боротьби зі страшною недугою. Проте якраз тут мушу сказати, що розслаблятись чи заспокоюватись не можна. Але знову ж таки – важливо, щоб висновки робили не лише лікарі, а й населення. Вчасний виклик лікаря, виконання всіх його настанов та призначень, дотримання постільного режиму мають стати аксіомою поведінки будь-якої людини, яка захворіла на грип, ГРВІ, чи має хоча б упродовж кількох днів нежить та підвищену температуру. Якщо вищезгадані дії з боку хворого вважаються необов’язковими чи другорядними, то це завжди призводить до негативних наслідків. Мало того, що людина, нехтуючи викликом чи візитом до лікаря, ускладнює перебіг хвороби, людина ще й заражає оточуючих – поширює хворобу, чим завдає шкоди соціального характеру. Щодо розуміння небезпеки перенесення так званої «застуди» «на ногах», то ми поки що до цього, як мовиться, «не доросли». Дивно, чому люди, які користуються найновітнішими плодами та досягненнями цивілізаційного прогресу, не розуміють, що лише терапевт, до якого звернувся пацієнт із нежиттю, кашлем та підвищеною температурою, спроможний призначити адекватне лікування. Адже лікуватись за порадами з Інтернету, підказками родичів чи знайомих дуже безвідповідально. Бо лише лікар при своєчасному до нього зверненні зможе простежити й відчути стан пацієнта, а за необхідності – визначити потребу корегування терапії. Це особливо важливо в ситуаціях, коли хворого доводиться переводити на стаціонарне лікування.

– Сергію Івановичу, Ви, як керівник спеціалізованого пульмонологічного відділення обласної лікарні, констатуєте, що пацієнт неохоче звертається до лікаря?

–  Скажімо так – я знаю про це явище, бо воно досить поширене і проявляється не лише в практиці нашого відділення. Пояснюється така ситуація багатьма факторами і найпершим – соціальним. Загальновідомо, що умови лікування нині суттєво відрізняються від, скажімо, двадцятилітньої давності. Медичні препарати, окремі процедури, вироби медичного призначення стали більш дороговартісними, тож бюджетного фінансування не вистачає. В цивілізованих країнах із сучасними системами охорони здоров’я діє відлагоджена система страхової медицини. У нас вона з багатьох причин іще не запроваджена. Отож пацієнт, опинившись у складній ситуації, коли хвороба вимагає інтенсивного лікування, має покладатися на власні кошти. Щоправда, Житомирщина в цьому плані має досить дієвий інструмент солідарної підтримки хворого у вигляді діяльності благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області».

– От, скажімо, на прикладі відділення пульмонології Житомирської обласної клінічної лікарні – що дає пацієнту членство у благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області»?

– Скажемо так: членство в Лікарняній касі позбавляє пацієнта, котрий потрапив до нас на лікування, дуже багатьох клопотів та турбот. Наприклад, хворий на пневмонію пацієнт потребує негайного інтенсивного лікування, яке – в свою чергу – потребує чималих коштів. Знову ж таки, приклад: вартість флакону антибіотика, який вводиться у вигляді ін’єкції, сягає понад 50 гривень. І таких флаконів щодня треба два-три. Рахуйте вартість антибіотиків упродовж 4-6 днів перебування на стаціонарному лікуванні. Зауважу, що сучасне лікування передбачає обов’язкові лабораторні дослідження та рентгенівські знімки. Члени Лікарняної каси користуються всіма, мною зазначеними, послугами за рахунок ЛК. Ще один недругорядний фактор: хворому потрібні корекції в лікуванні, можливо – певні додаткові обстеження. Знову ж таки, членам Лікарняної каси в цій ситуації значно простіше, бо лікар, який призначає курс лікування, або ж певне лабораторне дослідження, знає, що відповідні витрати здійснює Лікарняна каса. У випадку ж, якщо пацієнт не перебуває в Лікарняній касі, відповідні кошти має вносити він сам, або ж його родичі. Повірте, це складно не лише для пацієнта, для його домашнього бюджету, але й для нас, лікарів. І навпаки, у ситуації, коли до нашого відділення потрапляють члени Лікарняної каси, нам значно легше, простіше, зручніше його лікувати. Зауважу, що, зазвичай, від 30 до 40 відсотків пацієнтів, які потрапляють до нашого відділення, є членами Лікарняної каси. Досвід роботи нашого відділення однозначно підтверджує, що якраз серед пацієнтів, котрі перебувають у ЛК найменший відсоток ускладнень внаслідок хвороби.

– Отже, Сергію Івановичу, аргументи для того, щоб стати членом Лікарняної каси, виходячи з досвіду роботи очолюваного Вами відділення, є промовистим і доволі переконливим. А наскільки діяльність «Лікарняної каси Житомирської області» буде потрібною і корисною в умовах нині розпочатої медичної реформи?

–  Реформа щойно проголошена, проглядаються лише перші її організаційні кроки. Проте ми маємо розуміти, що реформаторські заходи з певною вірогідністю покращать розподіл коштів, які вже за рік-два «йтимуть за пацієнтом». Але ж їх не вистачатиме для покриття всіх витрат, які потребує сучасний процес лікування. Бо ж бюджет галузі охорони здоров’я суттєво не збільшено, а головного – страхової медицини, як основної підвалини у забезпеченні лікування хворих – в Україні немає і, на жаль, найближчими роками її поява малоймовірна. Таким чином Лікарняна каса, як певний провісник страхової медицини, поки що залишається важливим чинником і потужною підтримкою для її членів, коли виникає потреба в складному й дороговартісному лікуванні. Більше того, відчутне ускладнення соціально-економічної ситуації в країні, що позначилося на погіршенні добробуту значної частини наших співгромадян, лише зміцнили переконання людей у тому, що членство в Лікарняній касі стає справжнім помічником у ситуації, коли людина стає пацієнтом лікарні й потребує серйозної допомоги. Як лікар із багаторічним досвідом роботи, я це чудово розумію й переконувався в цьому не раз. Тож за нинішніх умов вважаю таку форму взаємопідтримки громадян доречною, корисною, оптимальною та потрібною.

 Матеріал підготував Віктор Герант.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

Будьте здорові, шановні читачі!

Я, Клименко Марія Василівна з села Мала Зубівщина Коростенського району, хочу подякувати людям, котрі не просто надали мені медичну допомогу, а – врятували мені життя, дійсно – повернули, як мовиться, з того світу.

Розповім, як було. Потрапила нещодавно до рук лікарів із діагнозом «Флегмона дна порожнини рота». Це так зуб вирвала – було в п’ятницю, а в суботу почала розпухати шия й за вихідні до понеділка я мало не вмерла. Подзвонила в «швидку» о пів на дванадцяту ночі – за 20 хвилин вона була у мене й привезла до відділення інтенсивної терапії ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського. Лікар сказав: «Негайно оперувати!» Вчотирьох оперували! Тож відразу хочу сказати гарні слова на адресу всіх, хто мене рятував. В.П.Кравчук, В.А.Могорит, О.І.Мазур, анестезіолог А.Б.Ільченко, лікуючий лікар О.С.Бабійчук, операційна медсестра Н.Мойсеєва, палатні медсестри Оксана Жарчинська та Інна Радкевич, усі медсестрички відділення та молодші медсестри – прізвищ не знаю, а так по імені Іра, Іванка, Лєна, Таня, Надя – щиро вам від усієї душі дякую! Щоб не ви, то я була б померла. Надя мене взагалі порятувала – коли після операції привезли в палату, наркоз іще виходив і в роті були трубки, я в тій нетямі намагалась витягнути їх. Якби витягла – була б захлинулась. Вона ж схопила мене за руки й тримала, поруч сиділа, аж поки я прийшла до тями. Весь медперсонал дві доби не відходив від мене ні на хвилину – ну, з того світу повернулась я, це факт. Дуже гарне ставлення до людей тут. І бігають, як мовиться, біля мене, і лікують! Чотири рази на день лікарі обхід роблять – оглядають, щось призначають.

А ще – щоб не благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області», то не знаю, як було лікуватись! Я з собою не мала й копійки грошей – де їх узяти, за що медикаменти купувати? Ліки дорогі дуже, а пенсія маленька. Допомогла мені Лікарняна каса – дуже допомогла! За 11 років, протягом яких перебуваю в ній, у мене загалом десь близько 2 тисяч 900 гривень щомісячними добровільними пожертвуваннями заплачено, а на лікування оце тут 5 тисяч пішло. Грошей таких у мене немає й не наскладала б я їх. Щоб не Лікарняна каса, то… Велика допомога від неї є, дуже велика. Тому дякую всім працівникам ЛК, лікарю-експерту в ОКЛ Інзі Анатоліївні Сидоренковій, зокрема, за допомогу – їм та їх сім’ям міцного здоров’я, добра та благополуччя.

Й усім, хто мене рятував – низький уклін і велика подяка за сумлінну працю, турботу. Нехай Господь дарує вам спокій та добробут, тепло і щастя в домівках!

З повагою – Марія Василівна Клименко.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

Здрастуйте, шановні читачі!

Певний час збирались із намірами й ось вирішили написати, аби розповісти про людей, котрі в скрутну хвилину прийшли на допомогу.

Якось прочитали в художній літературі вислів когось із мудрих особистостей про те, що щаслива та людина, котрій за життя випало лише одне випробування долі. Що ж, складно не погодитись із цим твердженням – тим паче після того, що пережила наша сім’я.

Стався у нас нещасний випадок із чоловіком – під час завантаження з лісовоза обірвалась велика колода й нанесла чоловікові важку травму лівої сторони тіла. Відразу викликали «екстрену» – бригада медпрацівників приїхала дуже швидко (за що ми їм щиро вдячні), надала бідолашному першу допомогу й відвезла до районної лікарні в Романів (вантажили ліс у Биківському лісництві Романівського району). Декілька днів чоловік лікувався там, але несподівано почалась кровотеча і його доставили до ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського. Складно було надзвичайно, тому що перший тиждень у нас був нібито спокійний, але другого й третього тижня чоловік був у важкому стані – вирішувалось питання: жити чи не жити. Та завдяки лікарям ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського все-таки на четвертий тиждень у нас стан потихеньку-потихеньку й стабілізувався.

Тому ми хочемо надзвичайно подякувати в першу чергу Артюху Володимиру Васильовичу, котрий першу операцію зробив чоловікові ще в Романові й затим другу та третю – вже в Житомирі. Нехай усі сили, які віддає він своїй справі, повертаються сторицею вдячністю й шаною пацієнтів, щирою повагою колег!

Велику підтримку нам надав директор підприємства, де працює чоловік, Остудімов Анатолій Олександрович. Допоміг нам фінансово, задіяв усі свої, як мовиться, знайомства й «зв’язки», аби у нас не виникало й найменшої перепони до отримання дійсно якісної медичної допомоги, й – контролював усю цю ситуацію. Тобто підтримка була така, що не знаю, як ми й обійшлись би без неї. Дай, Боже, Вам великого здоров’я!

Й, звісно, велику підтримку нам надала благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». Лікуватись-бо дуже важко в теперішній час – ми ж знаємо, які дороговартісні зараз медикаменти й не всі люди спроможні за свої кошти їх придбати. Лікарняна ж каса забезпечила нас медикаментами, перев’язувальним матеріалом, іншими виробами медичного призначення на суму близько 14 тисяч гривень. Лікар-експерт ЛК Інга Анатоліївна Сидоренкова приходила до нас неодноразово – повідомляла нам ситуацію з забезпеченням ліками, цікавилась, у якому стані підопічний Лікарняної каси.

І ще на чому хотілось би зауважити. Доводилось чути нарікання, що, мовляв, Лікарняна каса забезпечує лише найдешевшими препаратами. От це вже говорити гріх! Нас забезпечували медикаментами дороговартісними – ми розпитували про це й лікаря-експерта, й старшу медсестру відділення. То вже як 14 тисяч гривень використано на лікування, то зрозуміло, що ліки були недешевими!

Тож дуже щиро ми дякуємо, що таку допомогу отримали й чоловік мій, як мовиться, став на ноги. Думаємо, що буде у нас усе гаразд! А всім нашим рятівникам щиро дякуємо й бажаємо – перш за все – бути й самим здоровими!

З повагою до рятівників – Олександ Миколайович та Олена Олександрівна Захарчуки,

мешканці Баранівки Житомирської області.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

Будьте здорові, шановні читачі!

Я, Клименко Марія Василівна з села Мала Зубівщина Коростенського району, хочу подякувати людям, котрі не просто надали мені медичну допомогу, а – врятували мені життя, дійсно – повернули, як мовиться, з того світу.

Розповім, як було. Потрапила нещодавно до рук лікарів із діагнозом «Флегмона дна порожнини рота». Це так зуб вирвала – було в п’ятницю, а в суботу почала розпухати шия й за вихідні до понеділка я мало не вмерла. Подзвонила в «швидку» о пів на дванадцяту ночі – за 20 хвилин вона була у мене й привезла до відділення інтенсивної терапії ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського. Лікар сказав: «Негайно оперувати!» Вчотирьох оперували! Тож відразу хочу сказати гарні слова на адресу всіх, хто мене рятував. В.П.Кравчук, В.А.Могорит, О.І.Мазур, анестезіолог А.Б.Ільченко, лікуючий лікар О.С.Бабійчук, операційна медсестра Н.Мойсеєва, палатні медсестри Оксана Жарчинська та Інна Радкевич, усі медсестрички відділення та молодші медсестри – прізвищ не знаю, а так по імені Іра, Іванка, Лєна, Таня, Надя – щиро вам від усієї душі дякую! Щоб не ви, то я була б померла. Надя мене взагалі порятувала – коли після операції привезли в палату, наркоз іще виходив і в роті були трубки, я в тій нетямі намагалась витягнути їх. Якби витягла – була б захлинулась. Вона ж схопила мене за руки й тримала, поруч сиділа, аж поки я прийшла до тями. Весь медперсонал дві доби не відходив від мене ні на хвилину – ну, з того світу повернулась я, це факт. Дуже гарне ставлення до людей тут. І бігають, як мовиться, біля мене, і лікують! Чотири рази на день лікарі обхід роблять – оглядають, щось призначають.

А ще – щоб не благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області», то не знаю, як було лікуватись! Я з собою не мала й копійки грошей – де їх узяти, за що медикаменти купувати? Ліки дорогі дуже, а пенсія маленька. Допомогла мені Лікарняна каса – дуже допомогла! За 11 років, протягом яких перебуваю в ній, у мене загалом десь близько 2 тисяч 900 гривень щомісячними добровільними пожертвуваннями заплачено, а на лікування оце тут 5 тисяч пішло. Грошей таких у мене немає й не наскладала б я їх. Щоб не Лікарняна каса, то… Велика допомога від неї є, дуже велика. Тому дякую всім працівникам ЛК, лікарю-експерту в ОКЛ Інзі Анатоліївні Сидоренковій, зокрема, за допомогу – їм та їх сім’ям міцного здоров’я, добра та благополуччя.

Й усім, хто мене рятував – низький уклін і велика подяка за сумлінну працю, турботу. Нехай Господь дарує вам спокій та добробут, тепло і щастя в домівках!

З повагою – Марія Василівна Клименко.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

Доброго дня, шановні відвідувачі сайту!

Колись прочитала, що медицина – це покликання. Адже нести відповідальність за людське здоров’я, брати на себе ризик рятувати життя, віддавати себе цілком роботі дано не кожному. Саме на адресу таких лікарів ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського, де лікуюсь уже не перший рік, хочу сказати гарні слова щирої вдячності та визнання.

Отож своєму лікуючому лікарю Латош Світлані Олександрівні я не лише говорю: «Дякую!» – вклоняюсь доземно їй. І впевнена, що висловлюю думку й наміри дуже багатьох людей, котрим вона надавала медичну допомогу. Можливо, хтось мої слова сприйме, як пафосні й голосні, але те, що вона дарує життя, покращує його якість – ще надто мало сказано, повірте.

Також дякую від усієї душі Людмилі Сергіївна Крикливець – завідуючій ревматологічним відділенням. Крім того, що вона висококваліфікований фахівець своєї справи, ще й – просто хороша людина. Її доброта, співчуття до наших – пацієнтів відділення – страждань дуже цінується, повірте – надто ж у нинішній досить жорстокий і, я сказала б, якийсь такий жорсткий світ.

А ще хочу сказати гарні слова про благодійну організацію «Лікарняна каса Житомирської області», в якій перебуваю з 2004 року. Коли свого часу мені запропонували вступити до неї – певний час вагалась. За всі ж роки перебування зрозуміла – бо не раз хвороба в цьому переконувала – що зробила-таки правильний крок: Лікарняна каса мені дуже допомагає. Знаєте, я людина досить, скажемо так, скептична – не очікую від життя якихось «подарунків долі». Тому ті обстеження, лікування, які забезпечує ЛК – а доводиться серйозно обстежуватись, зокрема, в обласному медичному консультативно-діагностичному центрі, лікуватись в ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського, буває, й не раз протягом року – це дуже суттєва допомога. Тому які не доводилось би іноді чути нарікання на Лікарняну касу, щиро заперечую їх своїм досвідом, як мовиться, стосунків із нею. Відтак і співпрацю з ЛК не збираюсь припиняти. Більше того – маму теж оформила, сплачую за неї щомісячні добровільні пожертвування.

Тож бажаю своїм лікарям та працівникам Лікарняної каси завжди отримувати від своєї праці радість і впевненість у завтрашньому дні. Сили вам і терпіння, натхнення й задоволення від улюбленої справи! Доземний уклін кожному з вас за світлі й щирі почуття, якими сповнені ваші душі, за сумлінну працю на благо людей. Нехай ваші серця сповнюються натхненням та окриленням для нових успіхів у сфері, якій ви присвятили свої знання й таланти!

З повагою – Хмілевська Тетяна Аркадіївна.

 

12-18 березня – Всесвітній тиждень боротьби з глаукомою.

На сьогоднішній день глаукома стала однією з основних причин сліпоти та слабкозорості. За статистикою, кількість пацієнтів із глаукомою в світі доходить до 100 мільйонів осіб, 4,5 мільйони чоловік сліпі через глаукому і до 2020 року цей показник зросте до 11,2 мільйонів. В Україні кількість людей, у яких вперше виявляють глаукому, щорічно збільшується на 25 тисяч.

Щоб привернути якомога більше уваги до вирішення проблем профілактики та лікування цієї недуги, а також активніше інформувати населення про фактори ризику, методи обстеження та захисту зору, Всесвітня Глаукомна Асоціація (WGA) та Всесвітня Асоціація пацієнтів, котрі мають глаукому (WGPA), започаткували у 2008 році День боротьби з глаукомою, а з 2011 року – Всесвітній тиждень боротьби з глаукомою (World Glaucoma Week). Україна підтримала ініціативу – цього року він проходить із 12 по 18 березня.

Як повідомила лікар-експерт БО «Лікарняна каса Житомирської області» в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського Світлана Миколаївна Тузенко, впродовж 2016 року в відділенні мікрохірургії ока з приводу глаукоми проліковано 38 членів ЛК (вже цьогоріч протягом січня-лютого – 7).

Крім того, хотілось би зауважити також і на такій актуальній офтальмологічній та медико-соціальній проблемі, як захворювання на катаракту. Адже, за даними ВООЗ, кількість людей, які втратили зір внаслідок катаракти, в 2025 році може збільшитись у світі до 40 мільйонів осіб. Катаракта посідає перше місце в Україні за поширеністю серед захворювань очей та придаткового апарату. У відділенні мікрохірургії ока ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського минулоріч проліковано з приводу катаракти 216 членів ЛК (впродовж січня-лютого 2017 року – 53).

 

Дані про лікування членів ЛК у відділеннях

КУ «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського»

за період із 22.12.2015 року по 21.12.2016 року.

Відділення К-сть пролікованих Витрати, грн Витрати на 1 хворого Вартість 1 ліжкодня
Гастроентерологія 566 206921 365 51,31
Гематологія 571 356462 624 97,71
Гінекологія 404 329398 815 263,73
Ендокринологія 632 24304 38 11,72
Кардіологія 662 293029 442 66,1
Кардіохірургія 110 85963 781 128,5
Неврологія 914 258509 282 39,16
Нейрохірургія 265 261276 985 142,23
Нефрологія 533 329455 618 80,30
Опікове 77 115182 1495 247,7
Отоларингологія 457 248671 544 97,25
Офтальмологія 491 248671 544 97,25
Проктологія 212 158487 747 103,32
Пульмонологія 476 326806 686 94,21
Анестезіології та інтенсивної терапії 447 533447 1193 384,68
Ревматологія 847 546298 644 84,12
Терапія центру радіаційного захисту 471 149634 317 46,48
Травматологія №1 245 174526 712 130,05
Урологія 516 573875 1112 239,31
Хірургія 510 617613 1211 270,05
Травматологія №2 147 233333 1587 202,9
Хірургія малоінвазивна 414 400912 968 494,34
Хірургія судинна 511 508612 995 172,76
Хірургія торакальна 308 295210 958 115,18
Цілодобовий стаціонар 10786 7211557 668 114,78

За 12 місяців 2016 року в  цілодобовому стаціонарі обласної лікарні було проліковано 10 тис 786 хворих – членів БО «Лікарняна каса Житомирської області», що складає 35% від загальної кількості пролікованих хворих. Витрати на медикаментозне забезпечення склали 7 мільйонів 211 тисяч 557 гривень.

ЛК забезпечує проведення лабораторних та рентгенологічних обстежень, УЗД-досліджень, ангіографій, на що за 12 міс 2016 року витрачено 925 тисяч гривень.

Отже, за 12 місяців 2016 року витрати на медикаменти та обстеження членів БО «Лікарняна каса Житомирської області» в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського склали 8 мільйонів 254 тисяч гривень.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

(«Пульс» №7 від 16.02.2017 р.)

Здрастуйте, шановна редакціє та дорогі читачі!

Я, Загурський Павло Ізидорович із Пулинського району, пишу, щоб розповісти, як завдяки добрим людям вдруге, як мовиться, з’явився на світ.

Довелось мені нещодавно лікуватись у торакальному відділенні обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського, куди потрапив у вкрай тяжкому стані. Хворів на мокрий плеврит (от не знаю, як по-медичному звучить точний діагноз складного захворювання легенів). І це, очевидно, спричинило розрив стравохода. Страшні болі витерпіти було майже неможливо! Доставили мене в лікарню в тяжкому стані, який потребував негайного оперування – що лікарі й зробили.

Операція була непроста – мої рятувальники приклали надзвичайно багато зусиль, аби я залишився живим. Ще потому п’ять днів перебував у реанімації в дуже тяжкому стані. Тільки й міг – дивитись на стелю й думати про життя, про свою сім’ю, про дітей.

Тож хочу щиро подякувати в першу чергу завідуючому відділення торакальної хірургії Муравйову Тадеушу Вітольдовичу – він сам прийшов, коли мене привезли до лікарні, оглянув, поговорив зі мною й вирішив: «В операційну!» Таким чином мене врятували. Крім того, велика вдячність Артюху Володимиру Васильовичу – справжньому професіоналу своєї справи, людині дуже енергійній – він по кілька разів на день цікавився моїм станом. Також вдячний Тарасу Івановичу Марцуну, котрий брав участь в операції. Я пізніше запитував Артюха Володимира Васильовича – він мені сказав: «Ми всі над Вами були». І їхня професійність дозволила мені вже через 10 днів їсти, як усі нормальні люди – не через зонд. Мої рятувальники сказали: «Це – феномен!» А я говорю, що це свідчить про їхній надзвичайно високий професіоналізм.

Гарні слова подяки – медсестрам та молодшим медсестрам. Вони всі дуже трудолюбиві, душевні, співчутливі – коли просиш їх про щось, то відразу просто-таки біжать. Тому що знають, що людині болить, і хочуть допомогти. Та й навіть і без просьби приходять: «Як Ви?» Колектив відділення – прекрасний!

А ще хочу наголосити на неоціненності допомоги, яку надала мені моя рідна благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». Я, признатись, раніше отак іноді думав: «Чи потрібно бути в ній, чи ні?» Й коли трапилось непередбачуване, зрозумів, наскільки був неправий у своїх сумнівах – бо ж біда прийшла неочікувано й оперативне втручання було дуже серйозне: всі лікарі на чолі з завідуючим кілька годин працювали наді мною. Реанімація потому, лікування у відділенні – весь час потрібні були немалі кошти. А їх моя родина не мала, бо ж ніхто до цього не готувався. Й прийшла нам на допомогу «Лікарняна каса» – понад 12 тисяч гривень витрачено нею на моє лікування. Скажу так, що вона просто не дозволила моїй родині розпродати все, аби мене врятувати. Бо такої суми ми не мали – я на пенсії, дружина працює вахтером, тобто дозволити собі такі витрати ми не могли. Тож основне навантаження «взяла на себе» ЛК. Тому скільки буду з ким спілкуватись – всім про це розповідатиму! У мене син раніше не перебував у «Лікарняній касі», хоч як просив його вступити. А зараз я дав йому команду зробити це негайно! Й усім так скажу!

З повагою – П.І.Загурський.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

(«Пульс» №3 від 26.01.2017 р.)

Здрастуйте, шановні читачі!

Я – Валентина Іванівна Дворецька з Житомира – лікувалась нещодавно в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського.

Була виконана лапароскопічна пластика діафрагмальної грижі. Спочатку я вагалась – іти на операцію, чи ні. Проте зараз радію, що зважилась на неї – почуваюсь дуже добре.

Тож хотіла б щиро подякувати завідуючому хірургічним відділенням Віктору Петровичу Перепелиці та лікарю-хірургу Андрію Вікторовичу Сироткіну – вони чудово оволоділи цією (новою для Житомирщини) методикою й проводять операції просто на «відмінно»! А ще додає пацієнтам сили на одужання чудова психологічна атмосфера, яка панує в цьому відділенні. Я й сама медпрацівник, знаю специфіку роботи багатьох відділень, тому розумію, наскільки це важливо для пацієнтів, коли лікарі – от такі привітні, людяні. Тому хочеться сказати їм дуже багато гарних слів подяки.

Крім того, щира вдячність благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – за допомогу та підтримку. Ви знаєте, я колись довго розмірковувала, чи варто вступати до організації. Але з віком зрозуміла: не просто варто – необхідно! От я лікувалась минулоріч від пневмонії й бачила, як пацієнтам доводилось іти в аптеку й купувати антибіотики, інші препарати – й платити великі гроші. Принаймні, для мене то були б великі суми! А мені всі необхідні медикаменти приносили просто в палату. Скажу більше: я навіть відмовилась від номера стаціонарного телефону (щоб зайве не платити ще й за користування ним, бо ж усе одно більше користуюсь мобільним) і натомість спрямувала ці гроші на те, щоб платити щомісячні внески до благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». Тобто хочу сказати, що вступила до ЛК – і не прогадала! Я небагато часу перебуваю в організації – лише три роки, але за допомогою зверталась до неї часто – й обстежувалась, і лікувалась. У мене проблеми зі щитовидною залозою – здавала аналізи на рівень гормонів. Й ендоскопічні обстеження не раз робила – тому що зі шлунково-кишковим трактом маю проблеми. І з пневмонією лікувалась, і з пієлонефритом. Думаю, що ЛК витратила більше коштів на мої обстеження, лікування, ніж я загалом за три роки сплатила внесків. Бо на операції, обстеження грошей треба й треба. Тому раджу іншим людям, котрі вагаються стосовно ЛК, щоб усе-таки вони подумали над цим питанням.

Зі щирою повагою – Валентина Іванівна Дворецька.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

(“Пульс” №48 від 01.12.2016 р.)

Здрастуйте! Пише вам мешканець села Іванківці Житомирського району Хробуст Валентин Миколайович.

Лікувався я недавно в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського в урологічному відділенні – його завідуючий Сидорчук Анатолій Флорович і був моїм лікуючим лікарем. Зробили мені операцію – видалили з нирки камінця (видаляли його за допомогою спеціальної апаратури, яка дробить і витягує камінці). Вважаю, що пройшла вона вдало. Проводив операцію Ближчик Павло Євстахович, анестезіологом була Анастасія Борисівна Ільченко. Отож їм усім я хочу подякувати – за професіоналізм, вміння та (головне!) бажання допомагати людям.

Також гарні слова вдячності – на адресу команди медсестер та молодших медсестер відділення. Такі вони чуйні, доброзичливі до пацієнтів. От мене, наприклад, підтримували, підбадьорювали, оптимістично налаштовували на гарний вихід із операції – щоб не боявся – й загалом на її хороші результати. Я їм щиро по-людськи кажу: «Велике вам, дівчатка, спасибі!»

А ще моя подяка – благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Перебуваю в ній уже давно – від самого її заснування. Вступив, ще коли працював керівником господарства «Україна» в селі Кодня. Ми колись, пам’ятаю, зібрали колектив – приїхав головний лікар районної лікарні, розповів про ЛК та переваги її членів при обстеженнях, лікуванні. Люди послухали, обговорили й дуже багато їх тоді вступили в ЛК. І задоволені й донині. Вважаю, що дуже правильно, що є у нас така організація – вона багато допомагає нашим людям. Я й сам хворію, то знаю, що, якщо людина перебуває в ЛК, то у випадку захворювання не треба бігти в аптеку й шукати медикаменти – вони надаються за рахунок ЛК. Й дружина моя Хробуст Надія Іванівна перебуває в ЛК – зараз хворіє, то їй ЛК також дуже багато допомагає.

От дехто говорить, мовляв, платиш внесок, а можна ж цю суму щомісяця відкладати. А я скажу так, що не кожен зможе те зробити, бо зараз у нас велика різниця між шарами населення. Зрозуміло, бізнесмену, підприємцю Лікарняна каса не потрібна – у них грошей вистачить при потребі купити й ліки, й самих лікарів. А «бюджетникам» та пенсіонерам – просто-таки необхідна, тому що вона дійсно допомагає. Нехай кожен порахує, скільки сплатив загалом внесків, і на яку суму пролікувався – багато з них проліковуються протягом, зокрема, лише одного року й на кілька тисяч гривень.

Тому я раджу вам, шановні громадяни, всім, хто читає зараз мою подяку: потрібно вступати до благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», тому що вона дійсно допомагає під час хвороби, під час операції, під час лікування.

З повагою – Хробуст Валентин Миколайович,

село Іванківці Житомирського району.

 

З НАШОЇ ПОШТИ

(“Пульс” №44 від 03.11.2016 р.)

Доброго дня! Пише вам Дурицька Ганна Миколаївна з Житомира, щоб подякувати людям, котрим завдячую не тільки своїм здоров’ям, а й – можна сказати без перебільшення – самим життям.

Я лікуюсь у нефрологічному відділенні обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського, тож перші слова вдячності адресую завідуючій Аллі Петрівні Біляс. Вона дуже добре ставиться до всіх хворих – людяно, зі співчуттям, розумінням, щирою підтримкою. Завжди можна до неї підійти й порадитись про те, як краще лікуватись, уникнути ускладнень – ніколи не скаже, мовляв, зайдете пізніше. І як би не поспішала чи то на нараду, чи на консиліум – усе детально пояснить. А до палати заходить з такою ясною посмішкою, щоразу цікавлячись: «Як почуваєтесь?» З добротою й душевністю ставиться Алла Петрівна до нас, пацієнтів відділення: «Ви лише не хвилюйтесь – все добре буде!» Як-то кажуть – навіть від гарних слів робиться людина здоровою. Тому щиро дякую їй за професіоналізм, людяність і вміння допомогти й підтримати. За те, що вона мене вчасно порекомендувала на гемодіаліз і я сьогодні живу й радію своєму життю – бачу цей світ, небо, своїх дітей і найдорожче, що маю – онуків Дмитрика, Іллю й Катрусю.

Також хочу сказати гарні слова своєму лікуючому лікареві – Очеретяному Геннадію Олексійовичу – золота він і душевна людина. Коли б не звернулась до нього, завжди отримую й мудру пораду («Може, – каже, – вам треба в лікарню лягти. Чи краще обстеження зробити!»), й призначення необхідного лікування. Вдячна лікарю Ковалю Володимиру Миколайовичу, котрий врятував моє життя, коли під час загострення хвороби «екстрена» відвезла мене в ЦМЛ №1 Житомира, і затим посприяв переведенню в нефрологічне відділення обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського. І ще дякую завідуючому відділення гемодіалізу Прилипку Миколі Івановичу – одинадцятий рік живу на штучній нирці, тож ціную його працю, професіоналізм та вміння допомогти нам, пацієнтам.

Крім того, гарне слово хочу сказати медсестрам та молодшим медсестрам відділення – за їхню повагу до людей, готовність прийти на допомогу. Й підведуть із ліжка, й візьмуть візочок та завезуть, якщо погано, й попід руки заведуть, куди треба. А чистенько як кругом у відділенні, прибрано – як мовиться, на найвищому рівні. Все це – завдяки вмілому керівництву старшої медсестри, котра кожного ранку – й у вихідні прибігає-провідує – палати пройде, подивиться, запитає: «Як Ваше здоров’я, як життя?» Від такого людяного ставлення та гарного догляду просто душею оживаєш.

А ще моя вдячність – благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Лікуюсь я часто, тож знаю, наскільки вигідно бути в ній – за час перебування в ЛК ще з 2004 року стільки отримала допомоги! Щоразу які мені потрібні препарати – вона їх надає. Знаєте, я вам скажу, що буває все в житті – трапляється, що, може, якихось медикаментів на той момент, коли поступаю, у відділенні й немає. Але лікар-експерт обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського Сидоренкова Інга Анатоліївна завжди знаходить вихід і необхідними таблетками та препаратами для крапельниць мене забезпечують.

Тому я кажу велике щире спасибі всім моїм рятувальникам і зичу їм здоров’я, мирного неба, гарного життя. Скажу так, що ми прийшли в цей світ, щоб відчути й радість, і страждання, тому треба навіть за найменший прояв добра дякувати долі й людям. Адже людське слово, совість і доброта рятують нам життя. Будьте й самі здоровими, мої рятувальники!

 

«В МОЄМУ ВІДДІЛЕННІ 30-40% ПАЦІЄНТІВ – ЧЛЕНИ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЛІКАРНЯНА КАСА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ». ПРОБЛЕМ ІЗ ЇХ МЕДИКАМЕНТОЗНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ НЕМАЄ!»

– стверджує завідуючий пульмонологічним відділенням обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського С.І.Хвелось.

 

 

“Пульс” №33 – подяка Л.Г.Стеценко

Здрастуйте, шановні! Пишу вам, щоб розповісти про людей, котрим зобов’язана не лише здоров’ям – власним життям.

Кажуть, що лікар – це посередник між людиною й Богом. І дуже часто ми чуємо – а то й самі не раз говоримо: «Вся надія на Вас, лікарю!» Адже поняття «медпрацівник» в уяві багатьох пов’язане з надією й захистом. І саме такими захисниками від смерті для мене стали лікарі та весь середній і молодший медперсонал пульмонологічного відділення обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського. Лікую тут зараз двостороннє запалення легенів (оце десь «надбала» його влітку). Отож дуже велика вдячність лікуючому лікарю Світлані Іванівні Тимошенко – за те, що мене, як мовиться, на ноги поставила. Вона дуже хороший спеціаліст – дай, Боже, щоб у нас побільше було таких лікарів, як Світлана Іванівна – професійно грамотних, досвідчених, людяних. Також хочу сказати велике спасибі лікарю-пульмонологу Дмитру Вікторовичу Глущенку та завідуючому пульмонологічним відділенням Сергію Івановичу Хвелосю, котрі допомагали мені не раз – щиро вдячна їм, бо ж періодично лікуюсь тут уже багато років.

Гарне слово – й на адресу середнього та молодшого медперсоналу відділення, котрими надзвичайно вміло керує старша медсестра Надія Іванівна Наумчук – вони всі дуже хороші, уважні й щиро співчуваючі пацієнтам. Особливо ж – маніпуляційна медсестра Марія Панчишина. Так може вмовити-заговорити, що поставить ту крапельницю – навіть і не відчуєш. А яка тут чистота – молодші медсестрички миють-прибирають день і ніч. Та й загалом увесь медперсонал відділення – дуже ввічливі, дуже уважні люди, котрі кожної хвилини готові допомогти.

А ще висловлюю щиру вдячність благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – звісно, мені дуже подобається її діяльність, тому що я за такі гроші, які плачу щомісяця добровільним внеском, не змогла б купити ліки. От наприклад: коли перебувала в реанімації, на мене за два дні «пішло» ліків на суму в 3 тисячі 200 гривень. Я такі медикаменти власним коштом не купила б. І зараз лікуюсь – препарати мені надає ЛК. Тому я всім раджу – і невістку, й сина теж буду «вступати» до «Лікарняної каси».

Й на завершення хочу сказати, що Господь кожній людині дарував життя. Думаю, що в людей, котрі допомагають зробити його кращим, є благословіння від Бога. Тому своїм лікарям, працівникам «Лікарняної каси» бажаю успіхів і здобутків у всіх справах. Будьте й самі здоровими, бо, якщо бути чесними, від вас залежить не лише здоров’я – саме життя людей нашого краю!

З повагою – Людмила Григорівна Стеценко, місто Житомир.

 

“Пульс” №33 – подяка В.О.Бичківський

Доброго дня! Пише вам Василь Олександрович Бичківський із Бердичева.

Довелось мені нещодавно «відпочити» в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського – мав захворювання стравоходу, тож після прийому лікарем у консультативно-діагностичній поліклініці закладу поклали мене в стаціонар – у відділення торакальної хірургії – на операцію. Пройшла вона добре, за що хочу сказати велике спасибі лікуючому лікареві Володимиру Васильовичу Артюху – справжній професіонал своєї справи, він зробив, що належить. А тепер я вже навіть можу їсти – щоправда, поки лише супчики ріденькі, кефір. Але думаю, що скоро й тверду їжу зможу ковтати.

Тому хочу подякувати від усієї душі всім лікарям відділення, а також медсестрам та молодшому персоналу, адже перев’язування, виходжування після операції було, як мовиться, на їхніх руках – людина ж бо «лежача» не може доглянути себе.

А ще моя щира вдячність – благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Я не платив ні за ліки, ні за крапельниці, шприци, системи, бинти тощо – всіма необхідними препаратами та витратними матеріалами для проведення операції й одужання потому мене забезпечила «Лікарняна каса». Перебуваю в ЛК порівняно недавно – з 2013 року (нібито й небагато часу – якихось три роки) й інший може сказати, мовляв, за цей час на медикаменти «наскладав» би грошей. Чи «наскладав» би, чи ні – то ще питання. А так от цих сорок гривень щомісячного внеску платиш (погодьтесь – небагато від пенсії) і знаєш, що за необхідності можеш спокійно лікуватись, не обтяжуючи рідних походами по аптеках та пошуками медикаментів. Тому скажу так, що для пенсіонерів «Лікарняна каса» – це дуже добре.

А на завершення додам, що найбільше щастя людини – це гарне здоров’я. З часом розуміння цієї істини приходить до кожного. Як і те, наскільки важка й відповідальна робота працівників медицини. Тому хочу всім їм – лікарям, середньому та молодшому медперсоналу відділення, де я лікувався, БО «Лікарняна каса Житомирської області» – побажати: нехай ваші родини будуть для вас надійним тилом та опорою, а в роботі супроводжує тільки успіх. Міцного вам і самим здоров’я та благополуччя!

Зі щирою повагою до моїх рятівників – Василь Олександрович Бичківський, м.Бердичів.

 

БО «Лікарняна каса Житомирської області» – 16 років!

Благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» виповнилось 16 років. Щирі вітання з цією гарною подією – всім 210 тисячам мешканців Житомирщини, котрі перебувають в організації, й побажання бути здоровими та залишатись із нею ще багато років!

Створена в 2000 році з метою забезпечення медикаментами, реактивами, виробами медичного призначення населення шляхом солідарної участі, ЛК працює за цим напрямком і нині. І якщо в інших окремих регіонах України подібні організації тільки створюються, то в нашій області «Лікарняна каса» працює стабільно успішно.

– Загалом за весь період діяльності, – говорить виконавчий директор БО «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський, – медична допомога ЛК надавалась у 4,3 мільйонах випадків (щоденно її в закладах охорони здоров’я отримують до 2,5 тисяч членів «Лікарняної каси»). Також за рішенням правління здійснюємо благодійну діяльність: із 2004 року постійно забезпечуємо медичний супровід 800 дітей-сиріт, із 2005 року опікуємось інвалідами війни, які не є членами ЛК, із 2014 року – учасниками АТО.

Відтак кожен член «Лікарняної каси» має право отримувати гарантовану медичну допомогу в закладах охорони здоров’я області незалежно від місця проживання. Тобто за роки діяльності організацією напрацьований досвід «єдиного медичного простору», в якому кошти «ходять за пацієнтом», що передбачено в реформі медичної галузі. Це – важливий момент у нашій діяльності, тим паче зараз, коли з утворенням нових громад відбуваються формування різних бюджетів – члени «Лікарняної каси» завжди забезпечені ресурсами, куди б не звернулись за медичною допомогою.

– Й це справді так! – підтвердила мама прооперованої Наталії Бірючевської з Новогуйвинська. – У нас була важка операція, яку моїй донечці зробили в столичному інституті серця. Й навіть там, у Києві, благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» допомогла нам – і досить непогано! Необхідні препарати та витратні матеріали, які необхідні були при виконанні операції, нам приніс представник ЛК просто, як мовиться, в палату. А зараз донечка перебуває в кардіохірургічному відділенні ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського – проходить післяопераційне лікування. Й тут ЛК її теж забезпечує необхідним – ми вдячні за це.

– Я лікуюсь в ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського в пульмонологічному відділенні, – приєдналась до розмови Людмила Григорівна Стеценко з Житомира. – Поступила сюди з двостороннім запаленням легенів у дуже тяжкому стані й, повірте, відразу відчула, що то значить – перебувати в «Лікарняній касі». Я в ній уже давно – й не пам’ятаю, скільки часу (ось лікар-експерт говорить, що з 2008 року) – і скажу так, що за ті невеликі гроші, які плачу щомісячним внеском, навіть «складаючи» їх «у шкарпетку», не змогла б зібрати такої суми, щоб купувати ліки. Бо ж – посудіть самі – коли я була в реанімації, щоб «витягнути» мене, лише, зокрема, за два дні ЛК надала медикаментів на 3 тисячі 200 гривень. А скільки коштів витрачається на моє лікування щодня потому – знаю, що загальна сума вдвічі більша, ніж сплатила впродовж усіх років перебування в ЛК. Тож дуже велика вдячність їй за те, що вона мене, як мовиться, на ноги поставила. Оце відповідь на запитання, яке «закидає» дехто, мовляв, а що вона «дає» – та «Лікарняна каса». Або ж іще доводилось від декого чути нарікання на забезпечення нібито найдешевшими препаратами. Я тут часто лікуюсь, то скажу, що такі медикаменти, які вона надає, власним коштом не купила б. Тому всім раджу – та й сама невістку з сином теж буду «вступати» до «Лікарняної каси».

– «Відпочиваю» оце в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського, у відділенні торакальної хірургії, – приєднався до розмови Василь Олександрович Бичківський із Бердичева. – Маю захворювання стравоходу, тож поклали мене в стаціонар на операцію. Операція пройшла добре – за що, крім лікарів, дякую благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області», адже ж не платив за ліки, крапельниці, уколи. Я в ЛК перебуваю порівняно нібито й небагато часу – якихось три роки. Інший може сказати, мовляв, за ці три роки на медикаменти й так «наскладав» би грошей. Та от чи «наскладав» би – то ще питання, а так от цих сорок гривень щомісячного добровільного внеску платиш (то небагато від пенсії) й можеш лікуватись. Скажу так, що для пенсіонерів «Лікарняна каса» – це непогано. Практично ні за уколи, ні за бинти, ні за перев’язки не треба платити.

– Серед пацієнтів, які перебувають на даний час на стаціонарному лікуванні в нашому закладі, члени «Лікарняної каси» складають близько 40%, – зауважує лікар-експерт ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського Інга Анатоліївна Сидоренкова. – За місяць проліковується в середньому близько тисячі хворих, котрі перебувають в ЛК. А впродовж року (наприклад, зокрема, минулого, 2015) в стаціонарі було проліковано 12 027 хворих – членів організації. Сума витрат на їх лікування за минулий рік склала 8 мільйонів 122 тисячі гривень. Також на проведення діагностичних обстежень – рентген-дослідження, лабораторні, ангіографічні – витрачено разом близько мільйона гривень.

– Надзвичайно важливим компонентом роботи ЛК є зворотній зв’язок, коли ми можемо оцінити рівень задоволеності пацієнтами тією допомогою, яку ми надаємо – третій рік діє цілодобова «гаряча» телефонна лінія, аби члени «Лікарняної каси» могли розповісти про свої медичні проблеми нашим фахівцям, котрі вирішують їх безпосередньо з усіма сторонами лікувального процесу, – продовжив В.С.Мишківський, – Крім того, ми проводимо анкетування пацієнтів – членів ЛК, надсилаємо СМС-повідомлення з проханням відвідати наш сайт, де також розміщена анкета оцінювання діяльності нашої організації, лікувальних закладів області та пропозицій щодо покращення роботи.

Отже – підсумовуючи – хочу відзначити, що діяльність БО «Лікарняна каса Житомирської області» сприяє підготовці закладів охорони здоров’я області до впровадження медичного страхування. Адже ми проводимо персоніфікований облік надходжень та витрат коштів за кожним громадянином, у нас відпрацьована система договірних взаємовідносин із лікувальними закладами, підприємствами, банківськими установами, самою діяльністю ЛК формує нові погляди – у населення щодо необхідності участі в співоплаті медичних послуг, у медичних працівників – щодо необхідності стандартизації медичних послуг (лікарський формуляр та протоколи лікування). Ми вважаємо, що на сьогоднішній день благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» – один із кращих варіантів солідарної участі фінансування системи охорони здоров’я. Перебування в лавах організації понад 210 тисяч мешканців області – індикатор нашої успішної діяльності.

Вікторія Паламарчук.

 

«Лікарняна каса» – це зручно для лікарів і заощадливо для хворих!»

– в цьому переконана завідуюча центром мікрохірургії ока ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського Ганна Володимирівна Борщівська.

– На жаль, доводиться констатувати, що останнім часом кількість випадків хвороб ока збільшилась. Проте фінансова ситуація хворих така, що через збільшення вартості ліків із відвіданням лікувального закладу й самим лікуванням вони зволікають, як мовиться, до останнього. Тому відрадно, що частина пацієнтів – ті, хто перебуває в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – забезпечується медикаментами за її рахунок. Як практичний лікар, скажу, щоз такими хворими працювати набагато легше, адже «Лікарняна каса» надає необхідні ліки, витратний матеріал для лікування всіх запальних процесів, проведення антибіотикотерапії тощо. Тобто для лікування кожної патології є свій уніфікований клінічний протокол – згідно з ним «Лікарняна каса» й забезпечує медичними препаратами, необхідними витратними матеріалами наших пацієнтів – саме членів ЛК. Це зручно для нас, їх лікуючих лікарів, та й людина заощаджує кошти – платить щомісячні добровільні пожертвування, а потім отримує лікування за рахунок «Лікарняної каси».

Вікторія Паламарчук.

 

«Ми лікуємо хворих за протоколами, тож «Лікарняна каса» для пацієнтів, котрі перебувають у ній, надає всі необхідні препарати!»

– підтвердив завідуючий нейрохірургічним відділенням обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського Костянтин Миколайович Зозуля. – Наші пацієнти досить важкі – дуже часто стоїть питання про життя людини: займаємось патологіями центральної та периферичної нервової системи – в першу чергу черепно-мозковими травмами, також – важкою хребетною спинномозковою травмою, онкологічними пацієнтами з патологіями головного, спинного мозку. В даний час дуже великий відсоток пацієнтів із дегенеративно-дистрофічними хворобами хребта – це хворі, котрі мають грижі міжхребцевих дисків, стенози хребтових каналів, спендіоглістез. Виконується практично весь спектр оперативних втручань як на головному, так і на спинному мозку (за винятком окремих патологій, за якими допомога може надаватись тільки в інституті нейрохірургії).

Тобто, як бачите, такі складні патології передбачають тривале й дороговартісне лікування. Й не секрет, що забезпечення медикаментами в принципі лягає на плечі пацієнта та його рідних, тому що кошти на медикаменти практично не виділяються. Це – велика загальнодержавна проблема, породжена хронічним недофінансуванням галузі. Й у цьому питанні честь і слава благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області», яка нам добре допомагає.

Ми лікуємо хворих згідно з уніфікованими клінічними протоколами МОЗ України, тож для лікування членів «Лікарняної каси» вона надає все необхідне. Таких пацієнтів нам лікувати набагато простіше, адже не треба писати список медикаментів, аби їх рідні придбали за власні кошти. Тому я раджу вступати до ЛК тим, хто ще не перебуває в цій організації – краще перестрахуватись про всяк випадок.

Вікторія Паламарчук.

 

«Якщо ви не в «Лікарняній касі» – лікування вам «обійдеться» в значну суму!»

Коли до нас звертаються пацієнти, – розповідає завідуючий відділенням судинної хірургії обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського, кандидат медичних наук, заслужений лікар України Леонід Іванович Олійник, – я відразу запитую, чи перебувають вони в «Лікарняній касі». Адже справа в тому, що всі планові хірургічні втручання на аорті, на судинах ніг, рук, шиї – досить дороговартісні (взагалі вважається, що вони відносяться до сервісної медицини). Тому, безумовно, пацієнтам, які не є членами благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», доводиться забезпечувати їх за власний рахунок.

Скажу так, що дуже добре те, що продовжує діяти державна програма з забезпечення цих пацієнтів штучними судинами, які надто дорогі. Бо ж якби ще, не дай, Боже, вона припинилась, то не знаю, чи й змогли б звичайні, як мовиться, пересічні мешканці області оплатити вартість такого втручання – штучна судина на дві ноги коштує на сьогоднішній день 15-17 тисяч гривень, вартість лінійного протеза (на одну ногу чи руку) – десь близько 10 тисяч гривень. Тож наші пацієнти завдяки цій програмі забезпечуються штучними судинами безкоштовно. Але – лікарські засоби купують усе-таки за свої гроші. В яку суму «обходяться» їм перепарати? При такій-от самій простій операції, яка не вимагає якихось великих матеріальних затрат у плані медикаментів – близько двох тисяч гривень, при операції на аорті – близько чотирьох тисяч. І от тут я хотів би наголосити, що члени «Лікарняної каси» забезпечуються ліками для хірургічного втручання та післяопераційного періоду за рахунок цієї благодійної організації.

От тільки «Лікарняній касі» не так легко зараз це робити – в зв’язку з тим, що у нас певні фінансові труднощі, так би мовити, в державному секторі – при нинішніх цінах на медикаменти та витратні матеріали, які дедалі більше зростають, сума щомісячного внеску, яку платять члени ЛК, не забезпечує в повному обсязі потреби. Думаю, що рано чи пізно прийдемо до того, що треба буде підвищувати розмір внесків у «Лікарняну касу». Це я кажу, як лікар.

Тому думаю, що «Лікарняна каса» – справа потрібна. Це прототип страхової медицини, той шлях, яким потрібно йти. Я й сам перебуваю в «Лікарняній касі» – як і всі медпрацівники відділення. І, як лікар, раджу мешканцям області вступати до неї – як нашим потенційним пацієнтам.

Записала – Вікторія Паламарчук.

 

«Лікарняна каса» непогано виручає кардіохірургічну службу області!» – це стверджує завідуючий кардіохірургічного відділення ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського Анатолій Іванович Матвійчук.

Надання допомоги пацієнту з серцево-судинною патологією – досить високотехнологічний процес, який потребує не тільки відповідної кваліфікації медперсоналу, новітнього обладнання, а й досить високовартісних витратних матеріалів. Отриманих же з державного та обласного бюджету грошей вистачає лише відсотків до 40 від потреби. А решту медикаментів пацієнти мусять купувати за власний кошт. Тому хочу сказати, що непогано виручає нас у цьому плані благодійна організація «Лікарняна каса» – вона забезпечує антибіотиками, іншими медикаментами, витратними та перев’язувальними матеріалами. Враховуючи те, що людина платить у «Лікарняну касу» не такі великі кошти, як у страхову компанію – еквівалентну 50 чи 100 доларам у місяць – а всього 40 гривень, то я думаю, що це велика допомога для наших пацієнтів, адже натомість вони отримують медикаментів та витратних матеріалів на суму в кілька тисяч гривень. І саме головне, що, якщо вкрай важкі пацієнти потребують додаткового лікування,  «Лікарняна каса» завжди йде назустріч і продовжує його за свій рахунок. Тож і ми, й пацієнти нашого відділення вдячні «Лікарняній касі».

– У нас була важка операція, – розповіла мама прооперованої Наталії Бірючевської з Новогуйвинська. – Ми оперувались у Києві в інституті серця й вдячні, що все відбулось добре, його лікарям, нашому лікуючому лікарю Андрію Олександровичу Патолі й благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Скажу Вам так, що – оскільки потратитись довелось добряче – її підтримка виявилась таки відчутною, допомогла нам «Лікарняна каса» дійсно непогано. Щиро дякуємо за це!

Вікторія Паламарчук.

 

“Пульс” №14 – 07.04.2016 р. – подяка В.С.Шабаліна

Доброго дня! Пишу вам, щоб подякувати людям, котрі у важку хвилину прийшли на допомогу й не просто покращили моє здоров’я, а дійсно врятували життя.

Нещодавно довелось мені оперуватись – у хірургічному відділенні ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського з мого жовчного міхура витягли шматок «бурштину» – як іноді говорю, розповідаючи про свою «пригоду» – величиною з волоський горіх (навіть не думала, що такий «виростила»!). Я й сама маю 48 років медичного стажу, але таким дисциплінованим, чуйним і сердечним колективом, яким керує Перепелиця Віктор Петрович, просто щиро була захоплена. Попри біль та недугу мені там – як не дивно це прозвучить – дуже сподобалось. Сама атмосфера у відділенні така доброзичлива й приємна для хворих. Вони всі «порізані», стогнуть, а зайдуть до палати медсестрички – привітаються, запитають, як ніч переночували, й здається, що біль минув. Перев’язувальні медсестри так ніжно обробляють рани, що хочеться встати й руки їм поцілувати. Я, наприклад, дуже боялась, коли мені мали робити внутрішньовенну ін’єкцію – хоч нібито й вийшла вже з того віку, щоб уколів боятись. А медсестричка – така миленька, хороша – підійшла, поклала руку на плече: «То кажете, що боїтесь?» Дивлюсь, а вона вже зробила все, що треба – я й не відчула уколу. Славні дівчата – таке враження, що вони кастинг проходили, щоб потрапити в хірургію. Гарно у медсестер та молодших медсестер їхня робота виходить під керівництвом старшої медсестри Данько Валентини Володимирівни – всі вони професійно грамотні, культурні, ввічливі.

Й скажу про благодійну організацію «Лікарняна каса Житомирської області» – дуже вона допомогла медикаментами, перев’язувальними, іншими витратними матеріалами (їх мені благодійна організація виділила більше, ніж на тисячу гривень!). У мене (може, цього й не варто розповідати) жовч розійшлась, бо камінь застряг – три дні мені ставили крапельниці, а воно, оте крапання, зараз дороговартісне. Потім операція – та я для неї фактично нічого й не купувала (на відміну від багатьох інших моїх «колег по нещастю», котрі не були в «Лікарняній касі»). Так що «Лікарняна каса» – особливо операційним хворим – дуже-дуже допомагає. Хто не був у ній, то дуже жалкував.

А ще хочу подякувати завідуючій поліклінікою обласного консультативно-діагностичного центру Христині Леонтіївні Прачук (яка вона старанна в роботі – й із пацієнтами, й із персоналом завжди надзвичайно уважна, чуйна) та всім своїм колишнім колегам, адже я прийшла на огляд до центру – вони ж швидко все організували, щоб відразу потрапила до Віктора Петровича Перепелиці в обласну лікарню – навіть «швидку» викликали, бо мені вже було, признатись, непереливки! Віктор Петрович мене все потім запитував: «Скажіть мені, ким Ви працювали в консультативно-діагностичному центрі, що весь заклад про Вас клопочеться?» А я ж була простою медсестрою.

Тому хочу всім, про кого згадала в листі, щиро подякувати за людяність і доброту сердець та побажати й самим бути здоровими, не розгубити тепло своєї душі. Нехай усі ті фізичні та моральні сили, які ви віддаєте людям, повернуться до вас сторицею, хай Бог оберігає ваші родини. Я бажаю вам добра!

З повагою – Шабаліна Віра Степанівна, м.Житомир.

 

“Пульс” №8 – 25.02.2016 р. – подяка Н.П.Данильченко

Доброго дня, шановна редакціє газети «Пульс»!
Давно вже хотіла написати до вас, щоб висловити велику подяку кожному медпрацівнику ревматологічного центру ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського та його завідуючій Крикливець Людмилі Сергіївні – лікарю від Бога, а також – благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області».
Я хворію фактично вже майже два десятиліття – з 1997 року. За цей час стільки разів зверталась до лікарів за медичною допомогою, що й не злічити – ревматоїдний артрит мучить чи не щодня. Отак засинаєш нібито в гарному стані, а прокидаєшся, то й на ноги стати не можеш – підступна хвороба «перебирає» кожна кісточку, «викручує» всі суглоби. Тож минулого року, зокрема, чотири рази перебувала на довготривалому стаціонарному лікуванні в ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського, пролікувавшись на загальну суму близько 26 тисяч гривень. Проте власні гроші витрачати не довелось (та й де я, звичайна пенсіонерка, можу взяти такі кошти?) – всі необхідні медикаменти кожного разу надавала мені благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області». Зрозуміло, що це дуже велика допомога. Адже одна справа щомісяця платити порівняно невелику суму в 40 гривень добровільного внеску й інша – в кризовій ситуації, коли хвороба «скрутила» так, що й жити, здається, несила, щоразу викладати в аптеці за медикаменти не одну сотню, а то й тисячу.
Тому висловлюю щирі слова вдячності благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» та лікарю-експерту в ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського Сидоренковій Інзі Анатоліївні. Такі ж надзвичайно великі слова вдячності завідуючій ревматологічним центром Крикливець Людмилі Сергіївні, сестрі-господині та всім медичним працівникам центру – я кожного разу переконуюсь у їх доброму, людяному, щирому ставленні до нас, пацієнтів, та великому прагненні допомогти кожному з нас.
Зі щирою повагою – Данильченко Ніна Петрівна, місто Житомир.

 

Щиро дякую за порятоване життя й здоров’я нашого тата!

Пишу вам, щоб від імені всієї нашої родини подякувати за порятоване життя й здоров’я нашого тата – Липнюка Василя Олександровича. Багато років він і сам дарував щастя бути живими й здоровими своїм землякам – понад сорок років пропрацював фельдшером-акушером в Андрушівському районі. Й у своїй роботі завжди керувався правилом: треба щодня зробити хоча б одну добру справу.

Проте підступна хвороба не вибирає – хороша ти людина, чи погана, добро ти робиш людям, чи зло. Так і нашому татові довелось перенести складну операцію та тривале лікування – вижити й одужати йому допомогли прекрасної душі й високого професіоналізму лікарі, середній та молодший медичний персонал відділення торакальної хірургії ОКЛ імені О.Ф.Гербачевського. За це їм – доземний уклін від усієї нашої родини. Особлива ж подяка лікарю відділення Артюху Володимиру Васильовичу – саме завдяки його старанням та вмінням наш тато з нами. Й ми тепер знаємо, що таке щастя – це коли з тобою близькі, коли вони не хворіють і не відходять із життя завчасно, коли ти можеш їм допомагати й знаєш, що по-справжньому їм дорогий і потрібен.

Окрема подяка – благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області», яка забезпечила нашого тата всім необхідним для проведення операції та подальшого лікування. В нашій області (а я й сама – медпрацівник одного з лікувальних закладів Козятина) такої організації немає, тож я переконалась, наскільки вона важлива й необхідна для людей. Бог дав нам таке щастя – зусиллями добрих душею й вмілих професійно людей і надалі бачити тата живим і здоровим. Тож ми дивовижно щасливі цим і від усього серця за це їм дякуємо.

Зі щирою повагою за врятоване життя мого тата – його донька Наталія Василівна Осипчук.

 

Члени Лікарняної каси можуть пройти лікування сечокам’яної хвороби методом безконтактної літотрипсії за рахунок ЛК

Згідно рішення правління благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» (протокол №4-13 від 06.09.2013 року) з 14.10.2013 року відшкодування членам ЛК за проведення безконтактної літотрипсії в інших закладах охорони здоров’я та приватних установах проводитися не буде.

http://likkasa.com.ua/?p=3354

 

Нам дякують за допомогу.

На сторінках обласної медичної газети «Пульс» часто читаю відгуки про благодійну діяльність «Лікарняної каси Житомирської області», а от мені довелось на власному прикладі переконатись в ефективності її роботи за межами області.
Минулого року мене прооперували двічі: спочатку в столичному інституті ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка, а потім у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. Лікування, як ви розумієте, дороговартісне, але в обох цих випадках приходила мені на допомогу ЛК. Лікар-експерт цієї благодійної організації Р.В.Артюх попередньо ознайомила мене з умовами роботи організації за межами області, чим я і скористалася. В одному випадку кур’єр привіз мені замовлені медпрепарати, а в іншому — мені було повернуто частину коштів, витрачених на підготовку до операції. Загалом — майже дві тисячі гривень. Потім я ще двічі лікувалася в лікувальних закладах вже нашої області і знову не обійшлося без суттєвої підтримки «Лікарняної каси», за що й хочу висловити усім її працівникам сердечну людську вдячність і побажати їм усім міцного здоров’я та всіх земних благ. Надіюсь, що і надалі «Лікарняна каса Житомирської області» вдосконалюватиме форми і методи роботи і працюватиме заради покращення здоров’я жителів нашої області.
З повагою,
Г.І.Закалюжна, селище Новогуйвинське Житомирської області.

На сторінках обласної медичної газети «Пульс» часто читаю відгуки про благодійну діяльність «Лікарняної каси Житомирської області», а от мені довелось на власному прикладі переконатись в ефективності її роботи за межами області.
Минулого року мене прооперували двічі: спочатку в столичному інституті ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка, а потім у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. Лікування, як ви розумієте, дороговартісне, але в обох цих випадках приходила мені на допомогу ЛК. Лікар-експерт цієї благодійної організації Р.В.Артюх попередньо ознайомила мене з умовами роботи організації за межами області, чим я і скористалася. В одному випадку кур’єр привіз мені замовлені медпрепарати, а в іншому — мені було повернуто частину коштів, витрачених на підготовку до операції. Загалом — майже дві тисячі гривень. Потім я ще двічі лікувалася в лікувальних закладах вже нашої області і знову не обійшлося без суттєвої підтримки «Лікарняної каси», за що й хочу висловити усім її працівникам сердечну людську вдячність і побажати їм усім міцного здоров’я та всіх земних благ.

Надіюсь, що і надалі «Лікарняна каса Житомирської області» вдосконалюватиме форми і методи роботи і працюватиме заради покращення здоров’я жителів нашої області.
З повагою – Г.І.Закалюжна, селище Новогуйвинське Житомирської області.

“Пульс” №1-2(105-106) 9 січня 2014 р.

 

Потурбуйтесь про ваше майбутнє – приєднуйтесь до славної родини “Лікарняної каси”

З кожним днем усе більше й більше жителів Житомирщини пов’язують із “Лікарняною касою” свої сподівання на якісне медичне лікування, що досягається дотриманням протоколів надання медичної допомоги. Турбота про здоров’я кожної людини, забезпечення ефективного та раціонального призначення лікарських засобів, доступність і демократизм, прозорість діяльності – ось головні принципи Лікарняної каси Житомирської області. Люди, які вже багато років є членами ЛК, постійно наголошують на тому, що зробили правильно, долучившись до громади Лікарняної каси.

Галина Євгеніївна Денисюк вже майже 6 років крокує пліч-о-пліч з Лікарняною касою. За ці роки пані Галина зрозуміла, що каса – це невід’ємна частина лікувального процесу, адже її допомога завжди така важлива та необхідна.  Галина Євгеніївна має ряд хронічних захворювань, проблеми з нирками. « Я сама з села Баришівка Житомирського району, проте лікуюсь в місті Житомирі досить часто. Це і обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського, і перша міська лікарня. Каса постійно поруч, її допомога суттєва, не знаю, що б я робила без підтримки цієї благодійної організації. Хочу висловити слова вдячності лікарю-урологу першої міської лікарні Вадиму Миколайовичу Кравчуку, я постійно лікуюся у нього, він спеціаліст від бога, надзвичайно чуйна та привітна людина. Також хочу подякувати лікарю-урологу обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Ніні Володимирівні Магалецькій. А Лікарняній касі – доземний уклін та подальшого процвітання».

Тож досить випробовувати власний сімейний бюджет та гаманці, потурбуйтеся про ваше майбутнє, приєднуйтесь до славної родини Лікарняної каси Житомирської області.

Необхідну інформацію можна отримати цілодобово за телефоном (0412)55 – 49- 50 або (067)411-14-51 (з питань вступу та сплати) та 067-411-30-93 (з медичних питань), або ж на офіційному сайті ЛК: http://likkasa.com.ua/. Безпосередньо на сайті можна вступити до ЛК та сплачувати внески без комісії платіжною карткою будь-якого банку.

 

Я і моя родина неабияк вдячні Лікарняній касі

Колись Пабло Пікассо сказав: «Я не шукаю, я знаходжу». Ось і понад 200 тисяч членів Лікарняної каси вже давно віднайшли для себе руку допомоги. Вони не шукали, вони просто приєдналися до благодійної організації, яка не тільки намагається, а й дійсно забезпечує усім необхідним, надає найкращі послуги. Тому завжди знаходяться ті люди, які хочуть сказати слова вдячності для Лікарняної каси.

Родина Валерія Івановича Петриченка з м.Житомира вже майже 6 років з касою.  Нещодавно Валерій Іванович потрапив до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського зі складним діагнозом – двостороння пневмонія. Не варто казати про те, який це стрес як для родини, так і для сімейного бюджету. «Я дуже вдячний Лікарняній касі, наша родина не знала б де брати такі кошти, та і взагалі, за що хапатися, куди бігти, де шукати допомогу. Та допомога просто була поруч, адже Лікарняна каса завжди тримає руку на пульсі. Медикаментозної допомоги на суму майже 5 тисяч надала мені наша благодійна організація. Я і моя родина неабияк вдячні касі та її колективу. Ваша допомога – це рятівний місточок для пересічних громадян. Щиро дякую колективу пульмонологічного відділення, завідуючому Сергію Івановичу Хвелосю, моєму лікуючому лікарю – Ірині Борисівні Бевз та всім-всім, хто був поруч».

Тож сміливо приєднуйтесь до лав Лікарняної каси.

Необхідну інформацію можна отримати цілодобово за телефоном (0412) 55–49-50 або 067-411-14-51 (з питань вступу та сплати) та 067-411-30-93 (з медичних питань), або ж на офіційному сайті ЛК: http://likkasa.com.ua/ . Безпосередньо на сайті можна вступити до ЛК та сплачувати внески без комісії платіжною карткою будь-якого банку.

«Пацієнти говорять про Лікарняну касу» (25.11.2013)

 http://likkasa.com.ua/?p=3154

 

Члени Лікарняної каси можуть безкоштовно отримати сеанс літотрипсії на новому літотрипторі провідної Німецької фірми «Dornier»

У середу, 6 листопада, на базі консультативно-діагностичної поліклініки обласної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відбулася презентація нового обладнання для лікування сечокам’яної хвороби, так званого кабінету екстракорпоральної ударно-хвильової дистанційної літотрипсії.

На відкриття  нового літотрипторного апарату провідної Німецької фірми «Dornier» до обласної лікарні завітали голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас та виконавчий директор благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Мишківський.

Метод дистанційної літотрипсії, або подрібнення камінців – це новий спосіб лікування сечокам’яної хвороби, на яку сьогодні офіційно страждають 5,9 тисяч жителів Житомирської області.

Як розповів керівникам області та журналістам лікар-уролог Ігор Драгомир, відповідний апарат був придбаний за благодійні кошти.

«Літотриптор купили за кошти благодійної організації «Лікарняна каса». Працюють на ньому тільки ті лікарі, які пройшли спеціальну підготовку в Київському інституті урології Академії медичних наук України, а для членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області у мене чудова новина – для них ця процедура доступна абсолютно безкоштовно», – наголошує Ігор Олексійович.

В обласній лікарні також організований денний урологічний стаціонар, де пацієнти після сеансу літотрипсії перебуватимуть під наглядом кваліфікованих лікарів. В області аби виконати складну процедуру подрібнення камінців у нирках, пацієнти зверталися у приватні медичні структури.

«Сьогодні ж, – продовжує лікар-уролог, – за допомогою спеціального апарату ударна хвиля концентрується в одній точці – фокусі, де її енергія максимальна. Саме вона і спрямовується на камінь. Під дією серії імпульсів ударної хвилі внаслідок виникнення в камінці напружень він руйнується на дрібні фрагменти. Після сеансу дроблення пацієнт отримує лікування, спрямоване на самостійне відходження дрібних фрагментів із сечових шляхів. Такий метод дозволяє проводити дроблення камінців у нирках і сечоводах розміром до двох сантиметрів».

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас повідомив, що сьогодні метод дистанційної літотрипсії поки що вважається найбільш ефективним, і ним послуговується чимало пацієнтів з урологічною патологією.

 

Вдячний Лікарняній касі за забезпечення необхідними медикаментами

Вже більше чотирьох років я перебуваю в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Майже кожного року я проходжу обстеження або ж лікуюся, бо маю проблеми зі здоров’ям, як і більшість людей. Для себе я зробив висновок, що прийняв правильне рішення, долучившись до громади Лікарняної каси. Маєш проблеми зі здоров’ям – будеш «турбувати» гаманець і сімейний бюджет. Нещодавно проходив лікування в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, раніше – робили операцію в відділенні судинної хірургії, все це витрати і ще раз витрати. Тому я дуже вдячний Лікарняній касі за забезпечення необхідними медикаментами, для мене це було дуже важливим моментом.
Я бажаю цій благодійній організації подальшого процвітання, нехай працівники Лікарняної каси завжди будуть здоровими та щасливими. Добра ВАМ!

З повагою,
Олександр Миколайович Грама,
смт.Ружин

 

Спасибі вам усім за нелегку та таку потрібну працю!

Щирі слова вдячності хочу адресувати благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області», в якій я з родиною  із часу заснування . Я працюю медичним працівником в Олевську, тому  ми всією громадою вирішили підтримати касу ще  тоді, коли вона тільки розпочинала свою діяльність.  Що і хто б там не казав, але я точно знаю, що Лікарняна каса допомагає і завжди готова прийти на виручку у скрутну хвилину. Я доволі часто хворію, лікуюся як стаціонарно, так і амбулаторно, що, до речі, дуже зручно. В липні місяці я знову потрапила до лікарні, цього разу –  до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, в урологічне відділення. Пізніше мене прооперували, думаю, що не варто говорити про вартість операцій в нашій країні. Скажу лише, що каса допомогла мені ліками на суму більше за три тисячі гривень, що для мене було дуже суттєвим моментом. І я ще раз впевнилася у тому, що багато років тому зробила абсолютно вірний крок, долучившись до Лікарняної каси. Слова вдячності адресую завідуючому урологічним відділенням Сидорчуку А.Ф., моєму лікарю Пріору С.П. та всім медичним працівникам відділення, починаючи зі старшої медичної сестри. Особлива подяка лікарю-експерту ЛК. А колективу Лікарняної каси –  безмежна подяка за ваші чуйні та відкриті серця, турботу, професіоналізм. Спасибі вам усім за нелегку та таку потрібну працю!

З повагою,

Раїса Василівна Стужук,

Олевський район.

 

Лікарняна каса для мене – вірний помічник

Члени Лікарняних кас – це люди, які завчасно потурбувалися про своє здоров’я, крім того, вони заощаджують щодня чималі кошти. За час свого існування Лікарняні каси стали потужним джерелом позабюджетного фінансування медичної галузі. Ці благодійні організації є прообразом добровільної форми медичного страхування та сприяють цільовому й ефективному використанню ресурсів. «Лікарняна каса Житомирської області» – найпотужніша в Україні, адже об′єднує понад 200 тисяч Житомирщини. На адресу благодійної організації постійно надходять листи вдячності, лунають дзвінки, люди говорять про реальну допомогу від ЛК. Думаю, що не варто говорити про те, що найдієвіша реклама – це самі пацієнти – члени ЛК.
Галина Григорівна Мартенчук з Лікарняною касою з перших днів діяльності цієї організації. «Для людини, яка має хронічні захворювання, каса – єдиний вихід у цій ситуації. Про що тут говорити, якщо лише одні обстеження «впадають» у значну копійчину. З 25 вересня по 9 жовтня я проходила лікування в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського в нефрологічному відділенні. Каса завжди підтримує мене, лише цього разу за рахунок ЛК я отримала ліків майже на 6 тисяч гривень. Що тут і казати, Лікарняна каса для мене – вірний помічник. Хочу подякувати завідуючій нефрологічного відділення обласної клінічної лікарні – Аллі Петрівні Біляс, золота людина, справжній професіонал. Та, звичайно, велика вдячність усім медсестрам, які були поряд зі мною протягом усього лікування. А працівникам Лікарняної каси – терпіння та витримки, ваша благородна справа ніколи не залишиться поза увагою».
Тож не марнуйте свого часу на роздуми і складні дилеми. Вірне рішення не завжди легко прийняти, проте діяти треба. Ніхто з нас не знає, що може бути з нами завтра, через тиждень чи за 10 хвилин. Хвороби завжди з’являються несподівано, тому перебування в ЛК завжди є гарантією захисту від непередбачуваних витрат. Членами ЛК можуть стати всі громадяни, які досягли 18 років. Передбачено і сімейне членство: діти віком до 18 років користуються правом членства в ЛК при перебуванні одного з батьків.
Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності можуть виступити колективними членами ЛК. При цьому підприємства можуть взяти на себе сплату частини внесків своїх співробітників. Через 3 місяці після щомісячної сплати членських внесків видається посвідчення члена ЛК. Додаткову інформацію можна отримати цілодобово за телефоном (0412)55 – 49- 50 або (067)411-14-51 (з питань вступу та сплати) та 067-411-30-93 ( з медичних питань). Тож ми чекаємо на Вас, прийміть правильне рішення!

 

Пацієнти говорять про “Лікарняну касу” (09.10.2013)

Задумайтесь на хвилину про те, як часто Ви у своєму власному житті говорите «спасибі», «дякую»? Цих гарних слів ми вживаємо не так багато в порівнянні з іншими. Сказати «спасибі» – означає виразити схвалення людині чи організації. Значить – зробити добро.Схвалення – це потужний стимул для особистісного зростання.

Тетяна Олександрівна Духновська, яка працює в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського, вирішила приєднатися до лав вдячних членів благодійної організації “Лікарняна каса Житомирської області” та висловити свою особисту подяку за допомогу.

http://likkasa.com.ua/?p=3077

 

Пацієнти говорять про Лікарняну касу (07.10.2013)

«Лікарняна каса Житомирської області» -найпотужніша в Україні, адже об′єднує понад 200 тисяч жителів Житомирщини. На адресу благодійної організації постійно надходять листи вдячності, лунають дзвінки, люди говорять про реальну допомогу від ЛК. Член ЛК Ірина Володимирівна Пєрова говорить про те, що їй немає звідки чекати на допомогу, одна лише надія на благодійну організацію. “Лікарняна каса врятувала мені життя, тому для мене ЛК справжня рятівниця. Мені зробили 5 операцій, чекати на допомогу було даремно, адже нікого з рідних у мене немає, заробітня плата маленька…Тож я довірилися ЛК і не пожалкувала”.

Головна

 

Я зрозумів, що поняття «безкоштовне лікування» існує – “Лікарняна каса” повністю потурбувалася про це

Благодійність не завжди потребує великих капіталовкладень, але завжди дає шанс суспільству стати кращим. Це справа, яка завжди потребує ініціативності, а вже потім фінансів. Світ – це ми, небайдужі ми – це якісно кращий світ, який має людське обличчя. У зв’язку з цим особливу роль відіграє діяльність лікарняних кас – українського варіанту страхової медицини, який, на думку вітчизняних фахівців, не тільки нічим не поступається європейському аналогу, а й багато в чому перевершує його. Ці благодійні організації завжди тримають руку на пульсі і в будь-який момент готові прийти на допомогу.

Днями ми поспілкувалися з вдячним членом Лікарняної каси Житомирської області Олегом Петровичем Білошицьким. Олег Петрович ще у 2006 році долучився до лав благодійної організації, пізніше до нього долучилася і вся його славна родина. У зв’язку з складним матеріальним становищем пан Олег деякий час не сплачував добровільні пожертви, проте 23 липня поновився у касі. «Як тільки у мене з’явилася можливість знову долучитися до великої родини Лікарняної каси, я зразу ж нею скористався. Написали листа, на Правлінні ЛК його розглянули та дали мені можливість знову бути з касою. Більшість не турбується про своє здоров’я до тих пір, доки воно не почне викидати коників. Я ж знаю, що треба думати наперед і передбачувати можливі негаразди, тому я з Лікарняною касою. Нещодавно я 22 дні провів у відділенні судинної хірургії обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського. За цей час мене забезпечили необхідними препаратами, я зрозумів, що поняття «безкоштовне лікування» існує, Лікарняна каса повністю потурбувалася про це. Мені зробили складну операцію на нозі, низка аналізів – все це, як ви розумієте, витягує чималі кошти з сімейного бюджету. Я вдячний цій благодійній організації за їх підтримку та розуміння. Слова подяки хочу адресувати і усьому колективу відділення судинної хірургії та інтенсивної терапії. Зараз не можу назвати усіх по іменах та прізвищах, проте всі вони у моєму серці».

 

Програма «Потурбуйся про батьків» стала у нагоді моїй родині

Батько й мати – найрідніші і найближчі люди для кожного з нас. Вони дарують нам життя і благославляюсть на добро. Ці найрідніші люди вчать нас людських правил, оживляють нам розум, вкладають в наші вуста добрі слова.  Шануй батька свого і матір твою, адже їм ти зобов’язаний усим тим, що маєш! Батьки – це люди, чия любов не закінчиться ніколи! МИ часто забуваємо про те, що люди народжують дітей , щоб мати втіху , мати надійну людину , яка у молодості  доможе і принесе стакан водиці . Пам’ятайте: як ви, діти, ставитеся до своїх батька – матері, так і ваші діти ставитимуться до вас, коли ви станете батьками й матерями. «Без любові й відданості дітей батьківство перетворюється в гірке похмілля, якому кінець приносить тільки смерть», – запам’ятайте ці слова, які народна легенда приписує великому українському мислителеві Григорію Сковороді. Здоров’я наши близьких – то найбільша цінність, яку треба берегти як зіницю ока. Чи можна вберегти себе і батьків від неочікуваних «дарунків» долі? Бути певним у тому, що матеріальна допомога буде під рукою в час важкої недуги? Можна!!! Важливо відзначити, що в 2012 році благодійною організацією «Лікарняна каса Житомирської області»  був  втілений  в життя  новий  соціальний  проект, який отримав лаконічну назву «Потурбуйся про батьків». Суть програми проста: дорослі діти, які перебувають в ЛК, можуть сплатити внески за своїх батьків і таким чином залучити їх до Лікарняної каси. У такому разі батьки мають можливість відразу, не чекаючи трьохмісячного терміну, користуватися допомогою ЛК.  Благодійна організація надає гарантований доступ до медичної допомоги (обстеження чи  лікування в стаціонарі, денному стаціонарі, стаціонарі вдома, в амбулаторних умовах) в інших лікувально-профілактичних закладах області та за її межами.  Для того, щоб уберегти себе від непередбачуваних витрат на лікування, не витрачати дорогоцінний час на пошуки ліків  вам просто достатньо долучитися до лав членів Лікарняної каси.

Ірина Феодосівна Артемчук вже 10 років крокує пліч-о-пліч з Лікарняною касою. «Я знаю, що зробила правильний вибір. Каса дає мені впевненість у тому, що рука допомоги завжди поруч зі мною. В наші дні лікування для пересічних громадян доволі витратне «задоволення». Я довіряю цій благодійній організації і раджу усім приєднатися до каси, адже саме тут надають реальну допомогу».

Пані Ірина свого часу потурбувалася про маму. Нещодавно Тетяна Йосипівна Козел ( мати Ірини Феодосівни) потрапила до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського з діагнозом виразка шлунку.  Ірина Феодосівна з вдячністю розповідає, що відчула підтримку і турботу, а найголовніше – отримала допомогу. «Програма «Потурбуйся про батьків» стала у нагоді моїй родині. Мамі надали  медикаменти, які були так необхідні. Ми заощадили чимало коштів, що для моєї родини дуже суттєво. Дякую Лікарняній касі, яка не словом, а ділом допомагає. Особлива дяка лікуючому лікарю Івану Миколайовичу Невмержицькому та лікарю-експерту Валентині Борисівні Грубій, золоті люди. Бажаю усім міцного здоров’я, а Лікарняній касі – подальшого процвітання».

Ось така історія. Чи варто щось додати? Мабуть, що ні. Людина кожного дня робить свій вибір, приймає рішення. А от наскільки  правильні ті рішення покаже час.

 

Лікарняна каса надала мені усі препарати, які мені призначили лікарі

Доброго дня, шановні працівники Лікарняної каси! Днями завітала на сторіночку вашого офіційного сайту – http://likkasa.com.ua/, побачила, що люди дякують вам за роботу, вирішила і собі не стояти осторонь. З благодійною організацією «Лікарняна каса Житомирської області» я з дня її заснування. Більш того, мої діти теж члени цієї організації. За весь цей час у мене ніколи не виникало сумнівів, що до того, чи треба «дружити» з касою.  Я, наприклад, стабільно 2 рази на рік потрапляю до лікарні. Пієлонефрит, постійні проблеми зі спиною – все це потребує значних матеріальних вливань. Нещодавно я знову потрапила до урологічного відділення обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського. Лікарняна каса надала мені усі препарати, які мені призначили лікарі. Я придбала лише два імпортні препарати, які не затверджені МОЗ України, та це був мій власний вибір. Каса дає мені впевненість у завтрашньому дні, я знаю, що якщо раптом мене спіткає якась хвороба – благодійна організація 100% буде поряд. Тому я щомісячно сплачую внески за себе та сина, бо знаю, що без турботи і допомоги ЛК в наші дні нікуди. Особливу подяку хочу висловити лікарю-урологу обласної лікарні Сергію Петровичу Пріору. Надзвичайно чуйна людина, а найголовніше – лікар від бога. Коли з тобою поруч такі люди, як Сергій Петрович, то і на душі легше, та й взагалі – хвороба здається не такою ж і страшною. Звісно, не можна залишити без уваги Валентину Борисівну Грубу, лікаря-експерта Лікарняної каси. Вона завжди поруч, на будь-яке питання у неї  є відповідь. Приємно мати справу з професіоналами.

Колективу Лікарняної каси бажаю подальшого процвітання та легкої роботи, яка б приносила не тільки користь членам організації, а й задоволення самим працівникам. Дякую вам за те, що на вас можна покластися і довіритися.

З повагою,

Галина Володимирівна Уманець,

смт. Любар

 

Пацієнти говорять про Лікарняну касу (30.07.2013)

Павло Діюк з Брусилівського району розповідає про переваги членства в Лікарняній касі. За час перебування в благодійній організації (9 років) Павло Петрович зрозумів одну прописну істину: бути з ЛК-вигідно!!!! Забезпечення усіма необхідними медикаментами у найкоротші строки, розмір витрат не обмежений та не залежить від суми сплачених добровільних пожертвувань, а якість медичних послуг контролюється лікарем-експертом. “Як тільки ми зрозуміли, що робить ця організація задля своїх членів-в той же день подали заяви на вступ усією родиною”.

Пацієнти говорять про Лікарняну касу (30.07.2013)

 

Членство в Лікарняній касі дає можливість мені, пересічній громадянці, почувати себе більш захищеною

Я можу з впевненістю сказати, що членство в Лікарняній касі дає можливість мені, пересічній громадянці, почувати себе більш захищеною і не турбуватися про те, де мені знайти кошти на лікування. Я працюю бібліотекарем в Черняхові, зарплати самі знаєте які…В мене артроз тазостегнових суглобів, три рази на рік я 100% проводжу в лікарнях, а це вимагає численних коштів. Проте, матеріальна база мене зараз мало цікавить, адже усі турботи пов’язані з цією проблемою, я з чистим серцем «переклала» на Лікарняну касу.
З цією організацією я з самого початку, тому знаю, що вони працюють заради людей і їм можна довіритися. Хочу подякувати лікарю-невропатологу Черняхівської районної лікарні Ісак Надії Михайлівні за її турботу і розуміння. Цій людині можна серед ночі подзвонити і вона з посмішкою дасть пораду, проконсультує.
В обласній лікарні імені О.Ф.Гербачевського я перебувала вперше. Тут дуже комфортно, любо-дорого дивитися на роботу медперсоналу лікарні, одним словом – рай. Не можу не згадати добрим словом лікаря-експерта ЛК Валентину Борисівну Грубу, яка дала вичерпні відповіді на мої питання. І я зрозуміла, що не треба нарікати на роботу ЛК, якщо на вашому шляху трапилися просто некомпетентні медичні працівники.
Наприклад, моя подруга не сплачувала майже рік внески до ЛК, її виключили і вона не збиралася поновлюватися через конфлікт з лікарем. Я з нею поговорила, розказала, що робота ЛК продовжується і вона вже подала заяву на поновлення.
Щирі слова вдячності адресую працівнику Черняхівської філії Юлії Рубан, золота людина, дай Бог їй здоров’я. Зичу всьому колективу Лікарняної каси міцного здоров’я, земного щастя та великих звершень у Вашій нелегкій, проте дуже благородній та відповідальній роботі.

З повагою,
Любов Федорівна Дідківська, смт Черняхів.

 

Турбота про кожного члена Лікарняної каси для вас – перш за все!

Щирі слова вдячності хочу адресувати  благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області»,  з якою я крокую вже майже 10 років. Я на власному прикладі відчула всю необхідність та важливість цієї організації. Особисто для мене Лікарняна каса стала справжнім помічником-рятувальником. У мене страшна хвороба – системний червоний вовчак. Що тут і казати, боротися з таким горем надто важко та й «влітає в копієчку». Я лікуюся в Житомирі, Ружині…Постійні обстеження, діагностики, дорого вартісні препарати. Біду самотужки подолати неможливо, а особливо, коли це важке захворювання. Разом із хворобою у людини виникають матеріальні проблеми, які «вирішити»  простій людині найчастіше просто нереально. Тепер я точно знаю, що перебування в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – ефективний шлях у підтримці здоров’я людей, особливо соціально малозахищених.  Надзвичайно важливо, що ця організація разом із медпрацівниками мають одну мету – одужання хворих і самовіддано для цього працюють. На моє лікування лікарняна каса надала медикаментів на суму понад 13 тис. грн.

Слова вдячності усьому колективу ревматологічного центру обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, моєму лікарю Світлані Олексіївні Латаш. Особлива подяка лікарю-експерту ЛК у Ружинському районі Галині Андріївні Первушиній за увагу до мене та надання професійних консультацій. Колективу Лікарняної каси подальших успіхів у  вашій такій важливій та  благородній справі. Ви кожного дня доводите, що турбота про кожного члена Лікарняної каси для вас – перш за все! Саме тому ми завжди будемо з ВАМИ!

З повагою,

Лариса Михайлівна Волченко

Смт.Ружин.

 

Ця благодійна організація дає можливість проконсультувати і забезпечити лікуванням на всі 100%

Прикро визнавати, але ми зовсім не застраховані від підступності хвороби, яка з’являється саме в той момент, коли ти впевнений, що все добре. Проте себе і своїх рідних можна убезпечити на той випадок, коли необхідна медична допомога, а потрібних в ту хвилину коштів немає. Це не рекламні лозунги, а дійсність. Якщо трапляється біда та потрапляєш до лікарні, ще більше цінуєш благородну справу населення Житомирщини, яке об’єдналося в лавах «Лікарняної каси Житомирської області». Вже більше 200 тисяч жителів області вирішили «доручити» своє здоров’я Лікарняній касі. Ці люди впевнені, що зробили правильний вибір. Днями на поштову скриньку Лікарняної каси надійшов лист від жительки смт Ружин.
«Доброго дня! Я та моя донька вже багато років є членами Лікарняної каси, проте все ніяк руки не доходили написати ВАМ. Всі прекрасно розуміють, що коли роками я борешся зі своїми недугами, то легше не стає, з’являються супутні хвороби, а матеріальний стан м’яко переходить в кризовий. Моя гіпертонія дуже часто змушує звертатися до спеціалістів Ружинської районної лікарні, які, до речі, надзвичайно висококваліфіковані. Нещодавно я потрапила до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, пізніше – до ЦМЛ №2, що на Богунії. Мене обстежували справжні професіонали, жодного разу я не відчула дискомфорту. Лікарі «від бога» зробили мені протезування, було імплантовано штучні суглоби. Не буду розказувати, на скільки б коштів я «влетіла» якби не Лікарняна каса. Ця благодійна організація дає можливість проконсультувати і забезпечити лікуванням на всі 100% простих людей, які турбуються про кожну свою копійку.
Особливу подяку хочу висловити Миколі Миколайовичу Хімічу, лікарю, який мене оперував та був постійно поряд. В своєму житті я ще не зустрічала таких турботливих людей, як Микола Миколайович. По п’ять разів на день цей чоловік заходив до мене в палату, щоб дізнатися про моє самопочуття. Я від усієї душі хочу подякувати працівникам Лікарняної каси за підтримку у важкі хвилини. Бажаю Вам, шановні, міцного здоров’я та успіхів у вашій важливій справі – підтримці здоров’я та рятування життя. І нехай люди, врятовані вами, дарують вам свою любов і тепло. З повагою, Таїсія Іванівна Філіпова».

 

“Лікарняна каса” дала юнаку другий шанс

Скільки прикладів прояву милосердя до оточуючих знаєте саме Ви? Чи, можливо, Ви самі нерідко співчуваєте, допомагаєте тим, хто цього потребує  в скрутну годину? Як на мене, то  поняття «милосердя»  більшість людей сприймає  як своєрідну данину моді. І всі ми прекрасно розуміємо, що як вчинити у той чи іншій ситуації – право вибору кожного… Звідки ж береться милосердя? Його не купують, не продають у “секонд хендах”, як зношену річ, не беруть “на прокат”. Ним просто володіють. До того ж – дуже важливо вміти правильно користуватись цим божим даром. Та на жаль, дуже часто люди приховують свої корисливі наміри за модним нині милосердям. Чомусь не хочеться говорити про злободенні жахи нашого життя. Я приєднаюся до тої громади, яка  намагається  звертати увагу лише на промінчики сонця, які не дивлячись ні на що, так і прориваються крізь ґрати несправедливого світу.

Мені хочеться розказати  історію Руслана Юрійовича Васіна, 1994 року народження. 26 квітня хлопця у надзвичайно важкому стані доставили в відділення інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні імені О.Ф.Гербачевського. Руслану терміново треба було робити операцію. Гнійне запалення (флегмона) шиї ускладнилося медіастинітом – гній спустився в грудну клітину, де знаходяться життєво важливі органи. Крім того, виник перикардит – накопичилась запальна рідина в серцевій «сорочці» із загрозою зупинки серця. Всі ми прекрасно розуміємо, що саме перебування в медичному закладі – це завжди шалені витрати, не говорячи вже про операцію. Для лікування розповсюдженого гнійного процесу необхідні були дороговартісні антибіотики. Виявилося, що родина Васіних знаходиться у надзвичайно скрутному матеріальному становищі і нічим не може допомогти Руслану. Лікарі прекрасно розуміли, що кожна втрачена хвилина можне коштувати Руслану життя. Завідуючий  відділенням торакальної хірургії Тадеуш Вітольдович Муравйов розказав, що в той момент колектив медичних працівників, адміністрація обласної лікарні  вирішили не залишати родину Васіних сам на сам зі своєю бідою і звернулися по допомогу до благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». «Ми вже близько десяти років співпрацюємо з цією організацію, тисячі вдячних пацієнтів говорять більше за будь-які рекламні акції. При лікуванні члени Лікарняної каси отримують необхідні ліки і заощаджують чималі суми грошей. Я знаю, що в цій організації ніколи не відвернуться від людини і зроблять усе можливе  аби допомогти тим, хто дійсно цього потребує. Тому ми звернулися по допомогу до правління Лікарняної каси. Як ми і сподівалися, Руслану виділили сучасних антибіотиків на 5 тисяч гривень, хоча ні він, ні його родина не були членами цієї організації. Завдяки професіоналізму і швидкому реагуванню нашого колективу та Лікарняної каси хлопець отримав другий шанс. Що може бути важливішим за врятоване життя молодої людини? Риторичне запитання, проте воно надзвичайно важливе у контексті сьогодення і ,звісно, нашої медицини».

Зараз Руслан знаходиться у відділенні торакальної хірургії, почуває себе добре, але говорити йому поки що дуже важко. Хлопець не може знайти слів, щоб висловити вдячність людям, які врятували йому життя.  «Я дякую богу за те, що потрапив до рук таких спеціалістів як Володимир Васильович Артюх (лікар-торакальний хірург), Анатолій Вікторович Жданюк (лікар-анастезіолог). Низький уклін завідуючому теракального відділення Тадеушу Вітольдовичу Муравйову. Весь колектив торакального відділення та відділення інтенсивної терапії боровся за моє життя, тому дай бог усім ВАМ здоров’я та земного щастя. А  благодійній  організації «Лікарняна каса Житомирської області»  процвітання на багато років, я впевнений, що ваше добро повернеться до вас сторицею».

30.05.2013 року хлопця виписали з відділення торакальної хірургії. Якби не допомога «Лікарняної каси», то фінал цієї історії був би зовсім іншим.

Як бачите, світ не без добрих людей,  треба вірити в себе, робити те, що шепоче нам наше серце  і тоді ми будемо найкращими і разом з тим  зробимо світ кращим. Тож крокуймо разом у світле майбутнє з Лікарняною касою, яка дійсно турбується про кожного свого члена. Ми рекомендуємо ВАМ ЛК тому, що  ця організація дає людям впевненість у завтрашньому дні, захищає сімейні бюджети, забезпечує якісним лікуванням. Ми закликаємо вас бути мудрими!

 

Вдячність та повага пацієнтів – це найвища оцінка і найдорожча нагорода з усіх відзнак

Найбільше відповідальності беруть на себе люди, які пов’язують своє життя із медичною галуззю, адже нема нічого дорожчого в світі, як здоров’я людини. Ні для кого не є секретом, що вдячність пацієнтів та висока оцінка послуг будь-якого медичного закладу є найкращим підтвердженням того, що медичний персонал рухається у правильному напрямку і змінює уявлення про те, якою повинна бути сучасна медична допомога. Один з найстаріших, найпотужніших, найвідоміших і найславетніших медичних закладів області – обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського постійно доводить, що якісна медична допомога дійсно існує. Лікувально-діагностичний процес в закладі організований таким чином, що жодному хворому не відмовляється в наданні медичної допомоги. В зв’язку з цим кількість пролікованих хворих щороку зростає. В обласній лікарні створені комфортні умови для перебування пацієнтів. Своєчасному наданню висококваліфікованої медичної допомоги, покращання якості життя хворих, сприяє тісна співпраця обласної клінічної лікарні з благодійною організацією «Лікарняна каса Житомирської області».

Вдячність та повага пацієнтів – це найвища оцінка і найдорожча нагорода з усіх відзнак

 

Лікарняна каса дійсно турбується про кожного свого члена

В наші дні склалася така ситуація, коли ми, пересічні громадяни, змушені самі захищати і оберігати наше здоров’я, не надто розраховуючи на допомогу держави. Тому я вирішив застрахувати себе і свою родину від несподіваних «подарунків» долі і вступити до благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». З ЛК я вже майже рік, проте на власному прикладі вже відчув турботу цього колективу. Лікарняна каса дійсно турбується про кожного свого члена, можу з впевненістю сказати, що це не просто лозунг, а реальна допомога в наші дні. Безмірно дякую Богу, що я потрапив саме до обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського. У відділенні судинної хірургії мені зробили ряд складних операцій. Завдяки високій професіональній кваліфікації лікарів, чуйного ставлення до пацієнта, тобто до мене, операції пройшли успішно.Щирі слова вдячності й шани адресую лікарям та персоналу обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського, зокрема, лікарю-ординатору Сергію Васильовичу Мельнику, завідуючому відділенням судинної хірургії Леоніду Івановичу Олійнику. Хочеться теплими словами згадати старшу сестру – Аллу Анатоліївну, яка постійно була поряд. На сьогоднішній день почуваю себе добре. Від щирого серця висловлюю всім працівникам Лікарняної каси велику подяку. Зичу всім Вам міцного здоров’я, земного щастя та великих звершень у Вашій нелегкій, проте дуже благородній та відповідальній роботі.

З повагою, Сеньков Микола Пантелійович

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.