НовиниОстанні новини

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ЛІКАРІВ-ЕКСПЕРТІВ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЛІКАРНЯНА КАСА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ».

Оприлюднено

З інформацією про діяльність ЛК за вісім місяців цього року перед учасниками зібрання виступив її виконавчий директор Володимир Станіславович Мишківський.

Він, зокрема, зауважив, що загалом у благодійній організації перебувають більше 212 тисяч мешканців Житомирщини. За 8 місяців 2016 року до неї вступили 5 240 осіб (у структурі членів ЛК, які вступили, переважає індивідуальна форма). Динаміка вступу засвідчує, що, зокрема, в червні цього року кількість вступників була більшою, ніж в аналогічному періоді минулого року. В структурі ж вибулих відзначається природній фактор (25% – померлі) та діти після 18 років (18%). Стосовно останнього фактора В.С.Мишківський наголосив, що лікарі-експерти повинні звертати особливу увагу батьків (членів «Лікарняної каси») на переоформлення документів на членство в ЛК при досягненні їх дітей 18 років.

Характеризуючи виконання фінансового плану за перше півріччя цього року, виконавчий директор зауважив, що сума надходжень благодійних внесків становила 29 761 тисяча гривень – 88% із них були спрямовані на основну діяльність: забезпечення пацієнтів «Лікарняної каси» необхідними медикаментами, реактивами, виробами медичного призначення згідно з уніфікованими протоколами лікування.

– Й у цьому плані першочерговим і найважливішим є питання управління якістю надання медичної допомоги, – відзначив він. – Тому ми повинні продовжувати працювати над автоматизацією контролю якості. Крім того – акцентувати увагу на  індивідуальній роботі, зокрема, з сімейними лікарями, заохочуючи їх до залучення громадян до ЛК.

Також В.С.Мишківський наголосив, що для того, щоб мешканці області прагнули приєднатись до лав членів «Лікарняної каси», необхідно працювати над їх громадською позицією стосовно організації. А для того слід зустрічатися з пацієнтами-членами ЛК, які перебувають на лікуванні, вивчати думку людей про діяльність ЛК, їх зауваження та пропозиції щодо покращення роботи організації.

За результатами проведеного телефонного опитування понад 2100 членів ЛК, які отримували медичну допомогу за рахунок ЛК в умовах цілодобового стаціонару, оцінка повноти медикаментозного забезпечення становить 4,0 бали (за 5-бальною шкалою), 84% опитаних будуть рекомендувати родичам, близьким, знайомим вступати до ЛК.

Крім того, перед лікарями-експертами виступила доцент кафедри менеджменту охорони здоров’я Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, к.м.н. Т.А.Вежновець із лекцією «Медична послуга. Клієнт. Пацієнт. Довіра пацієнта до лікаря» – про визначальні фактори залучення пацієнтів та вміння контактувати з людьми.

Також завідуючий гастроентерологічним відділенням обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського, обласний позаштатний спеціаліст із гастроентерології В.С.Корендович виступив із лекцією «Безпека лікування інгібіторами протонної помпи».

Учасниками зібрання було розглянуто та обговорено багато інших питань роботи ЛК та шляхи покращення діяльності організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.