Діяльність у філіях

Філія в обласному перинатальному центрі

Оприлюднено

Адреса: КНП “Обласний перинатальний центр” Житомирської обласної ради.

10004, м. Житомир, вул. Романа Шухевича, 2-а.

Житомирський обласний перинатальний центр станом на 01.01.2021 року від благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» отримав медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 855 309 гривень. Залишків ліків, реактивів та виробів медичного призначення в закладі наразі є на суму 196 037 гривень.

Загалом упродовж року в обласному перинатальному центрі медична допомога мешканцям області, котрі перебувають у ЛК, надана в 1 042 випадках. Станом на 01.02.2022 року частка членів ЛК в цілодобовому стаціонарі становила 32% від загальної кількості пацієнтів. 

Шановні друзі!

Нагадуємо вам, що ліками та виробами медичного призначення ЛК забезпечує своїх пацієнтів згідно з затвердженими Міністерством охорони здоров’я України уніфікованими протоколами надання медичної допомоги. Перелік лікарських засобів, які можуть закуповуватись за рахунок коштів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», й Перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні, ви можете переглянути відповідно за посиланнями.

Якщо у вас виникають питання стосовно призначених лікарем обстежень, препаратів для вашого лікування тощо, ви можете звернутись за допомогою безпосередньо до лікаря-експерта ЛК в обласному перинатальному центрі. Ми будемо раді вам допомогти!

«Для нас найкращий подарунок – «наші» здорові діти!»

– Бо ж коли вони поступають у відділення, розумієш, що для того, аби їх виходити, праці необхідно докласти надзвичайно багато, – говорить завідуюча відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру Майя Миронівна Смоляр. – Праці, а ще – турботи, піклування й великої любові.

– Тому для мене важливий позитивний результат нашої роботи – здорова дитина. Й ми цього досягаємо.

Звісно, хотілось би, щоб держава виділяла нам більше грошей – аби ми не турбували батьків необхідністю придбання медикаментів. А потреба в коштах для виходжування таких-от – «наших» – діток дуже велика! Для того, щоб виходити дитинку вагою один кілограм, необхідно щонайменше близько 80 тисяч гривень. Безперечно, така сума потрібна не одномоментно – поетапно. Проте – що робити батькам, якщо вони все одно не мають таких коштів? Сума ж бо, погодьтесь, надто немала – звичайному пересічному, як мовиться, мешканцю знайти її складно. В такому випадку дуже добре, якщо батьки – члени благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». Це – просто чудова допомога і для них, і для нас за багатьма напрямками: по-перше – по медикаментах, по-друге – по витратному матеріалу. Бо що говорити – шприц двограмовий сьогодні коштує щонайменше гривню, а їх треба протягом дня 15-20 – на кожне годування, маніпуляцію тощо. А зонди для годування, санації, внутрішньовенні катетери, розчини ін’єкційні, амінокислоти (вартість одного флакона – стільки треба на щодень – близько 700 гривень) – перераховувати можна дуже багато. А якщо дитина потребує якогось додаткового обстеження – наприклад, МРТ, значну частину вартості якого оплачує «Лікарняна каса». Порахуйте, в яку суму «влітають» батьки, які не вступили до цієї благодійної організації. Тому й кажу, що «Лікарняна каса» – це настільки велика допомога! В перші 18 днів життя таких діток (а ці дні для них найважчі – коли вони погано їдять і, відповідно, погано набирають вагу, коли отримують максимум інтенсивного лікування) – ЛК значно зменшує витрати батьків на придбання всього необхідного для виходжування малят. Звісно, й нам тоді простіше – не треба просити батьків купити ті чи інші препарати, витратні матеріали. Ми написали для лікаря-експерта список – і все необхідне принесли (й не довелось чекати, поки тато-бабуся-дідусь куплять і принесуть). Зазвичай, батьки «наших» діток говорять, мовляв, не розраховували, що дитинка буде недоношена. А я скажу так: краще перестрахуватись і таки вступити до «Лікарняної каси». Тим паче, що часто недоношені дітки й у подальшому потребують особливого медичного догляду, іноді – й операційних втручань.

Графік роботи офісу:

  • ПН.-ЧТ.: 8:45-17:30
  • П’ЯТНИЦЯ: 8:45-16:15
  • СБ.-НД.: ВИХІДНИЙ 
  • ОБІДНЯ ПЕРЕРВА: 13:00-14:00