Новини

Відбулось зібрання фахівців інформаційно-аналітичного відділу філій БО «Лікарняна каса Житомирської області»

Оприлюднено

Головним питанням, яке розглянули учасники зібрання було – про діяльність Лікарняної каси протягом 2019 року, за яким виступив заступник директора виконавчого Сергій Миколайович Грищук. За його словами, станом на початок 2020 року в Лікарняній касі нараховувалось 204 183 мешканці області, що становить 16,7% від загальної кількості населення. Протягом минулого року до ЛК приєднались 5 960 громадян, поновили перебування 1 244 особи.

Також, зокрема, С.М.Грищук нагадав, що завдяки здійсненим технічним заходам члени ЛК та працівники філій, реєстратур медичних закладів можуть перевіряти сплату щомісячних добровільних пожертвувань за допомогою сайту likkasa.com.ua у розділі «Вступ та сплата внесків» – «Перевірка сплати» та за допомогою мобільного додатка для Android. Завдяки оновленому додатку «Лікарняна каса» в PlayMarket члени ЛК можуть переглядати переліки ліків та положення Лікарняної каси – оновлений додаток може замінювати посвідчення ЛК.

С.М.Грищук наголосив учасникам зібрання на ролі й місці ЛК в процесах реформування галузі, які наразі здійснюються, закликавши пояснювати це відвідувачам філій ЛК.

– Лікувальні заклади будуть укладати угоди з НСЗУ – якщо окремі медикаменти не будуть передбачені для надання від НСЗУ – їх буде надавати ЛК. Одночасно всі пакети «Програми медичних гарантій» реалізовані не будуть – лише поступово. Тож ми «триматимемо руку на пульсі», аби члени ЛК були забезпечені якісною медичною допомогою.

Про роботу філій упродовж 2 місяців 2020 року повідомила завідувачка інформаційно-аналітичного відділу Т.І.Афанаскіна. За її словами, зокрема, станом на 1 березня 2020 року членами ЛК були 203 721 особа. За звітний період до організації вступили 960 мешканців області. Найвищі показники вступу – в Житомирі та Новоград-Волинському районі.

Т.І.Афанаскіна закликала фахівців інформаційно-аналітичного відділу філій ЛК до активної співпраці з лікарями-експертами філій у забезпеченні пацієнтів медикаментами за рахунок ЛК з доведеною дією, тобто згідно з протоколами лікування.

Спеціаліст відділу О.М.Хвелось охарактеризувала контроль та якість роботи фахівців філій, виконання планових завдань.

Завідувачка відділом маркетингу та фармацевтичного менеджменту О.А.Ольшанська нагадала учасникам зібрання про необхідність контролювання залишків ліків у відділеннях та їх переміщення й зауважила на виконанні графіків подання замовлень на медикаменти та розвезень їх постачальниками у заклади охорони здоров’я.

С.М.Грищук наголосив, підсумовуючи зібрання, що роль БО «Лікарняна каса Житомирської області» в наданні якісної медичної допомоги залишиться незмінною.

– Ми й надалі, – сказав він, –  залишимось надійним та щедрим партнером лікарень та їх пацієнтів, котрі перебувають у Лікарняній касі.